Тортата с маскарпоне и ягоди е готова! Приятен чай!Необходими Продукти●

...
Тортата с маскарпоне и ягоди е готова! Приятен чай!Необходими Продукти●
Коментари Харесай

Специална торта с маскарпоне и ягоди

Тортата с маскарпоне и ягоди е подготвена! Приятен чай!

Необходими Продукти

блат


● яйца - 4 бр. (210 г)
● мляко - 150 г
● масло - 80 г
● захар - 180 г
● брашно - 220 г
● бакпулвер - 10 г
● ванилова захар - 8 г
● сол - 1⁄4 ч.л.

Импрегниране


● вода - 150 г
● захар - 20 г
● лимонен сок - 3 с.л. лъжици.

Пълнеж


● ягоди - 300 г (пресни или замразени)
● захар - 70 г
● царевично нишесте - 12 г
● лимонен сок - 1.5 с.л.

крем


● маскарпоне - 500 г
● сметана - 33 - 35% 270 г
● пудра захар - 100 г или на усет

Начин на подготвяне

Приготвяме пандишпан с мляко в кръг с диаметър 20 см. Разбийте яйцата на стайна температура с елементарната и ваниловата захар и солта. Работим с миксера на увеличаващи се обороти. След към 2-4 минути масата ще усили размера си и ще стане пенлива, само че консистенцията е към момента течна, тъй че продължаваме да разрушаваме.

Средно процесът лишава към 10 минути, само че времето зависи от мощността на електроуреда.

Много е значимо да доведете сместа до избраната текстура! Ако яйцата не са разрушени добре, пандишпанът ще стане плосък или ще хлътне след изпичане.

Смесете брашното с бакпулвера. На 2-3 стадия се пресяват в яйчената примес. Разбъркайте всяка порция изпод нагоре в една посока. Удобно е да се работи със силиконова шпатула. Пресейте брашното в яйцата.

Комбинирайте млякото с маслото. Загрейте на слаб огън. Не е належащо сместа да се вари - просто я загрейте и разтопете маслото.

Веднага прибавете отстранената от котлона течност към тестото на 2-3 пъти. Разбърквайте единствено до момента в който съставените елементи се комбинират, не повече. Добавете горещо мляко към тестото.

Печене:

Изсипете тестото в квалифицираната форма и поставете във фурна, авансово загрята на 170 °C. По време на печенето се опитваме да не отваряме фурната, изключително първите 20-25 минути.

Печете пандишпана за към 40 минути. Проверяваме готовността, като спуснем дървен шиш надълбоко в центъра - върху него не би трябвало да има следи от сурово тесто. Оставете прясно изпечения сладкиш на стайна температура, до момента в който изстине. Все още не изваждайте от формата.

Когато изстинe, прокарайте нож по стените.

Приготвени в тава 20 см, елементарно се нарязват на 3 пухкави блатa.

За да получите идеално гладки торти с идентична дебелина, е комфортно да употребявате шнур за сладкиши.

Пандишпановият блат с мляко е подготвен! Приятно изпробване!

След това разрязваме бисквитата с корда или различен подобаващ метод на 3 кори. Отрязваме горната част и я оставяме настрани - с нея ще поръсим страните на тортата.

Пълнеж с ягоди

Смесете нишестето със захарта

Изсипете ягодите в дребна тенджера. Замразените горски плодове не е належащо да се размразяват първо. Загрейте на междинен огън до към 40 градуса - до момента в който стартират да пускат сок.

Добавете захарта и нишестето на части, като интензивно разбърквате ягодоплодната маса. Ако употребявате пресни ягоди, по време на варенето ги смачкваме с преса (машина за картофено пюре), с цел да се получи повече сок. На междинен огън оставете ягодовата примес да заври и по-късно, като разбърквате, оставете да къкри за към половин минута - масата би трябвало да се сгъсти до гъсто желе.

Отстранете ягодите от огъня, прибавете лимонен сок и разбъркайте. Охладете до стайна температура. Можете да прехвърлите в различен съд, с цел да ускорите процеса.

Смелете охладените ягоди с потопяем блендер, оставяйки дребни късчета плодове.

Крем за торта с маскарпоне

Комбинирайте крема с маскарпоне. Продуктите би трябвало да са доста охладени! Комбинирайте маскарпоне със сметана

Добавете сладката пудра и разбийте сметаната с миксер, първо, на ниска, по-късно на междинна скорост. Първоначално масата ще бъде течна, само че последователно ще стартира да се сгъстява. Веднага щом кремът за торта стане бухнал, еднороден и на повърхността се вижда явен релеф от бъркалките, изключете миксера. Важно е да спрете в точния момент, с цел да не прекъснете или развалите крема!

Маскарпонето в тази рецепта е главният съставен елемент на крема, тъй че не би трябвало да пестите от неговото качество! Вкусът и консистенцията на крема ще зависи от сиренето. Ниското качество на продукта няма да има най-хубав резултат върху резултата.

Сглобяване на торта с маскарпоне и ягоди

За импрегниране разтворете захарта в гореща вода. Охладете и прибавете лимонен сок, разбъркайте.

Сглобяваме тортата в кръга, в който се е пекъл пандишпановият блат. Поставяме ацетатна лента по дъската. Спускаме първия пласт торта и го навлажняваме с към една трета от импрегнирането. Поставете първата торта във формата.

Поставете крема в сладкарски пош с отсечен ъгъл или кръговиден връх. Оформяме бордюр от крема по периметъра на тортата.

Запълнете полученото пространство с половината от ягодовата примес. Разстелете ягодов заряд.

Отгоре оформяме слой крем от сладкарски пош и го заглаждаме. Кремът се разпределя на два блата сред корите и се намазва с готовата торта.

След това поставете идващия пласт торта и го навлажнете с импрегниране. Отново оформяме в профил на крема и запълваме центъра с остатъците от ягодите. Поставете плънката върху втората кора.

Отгоре се намазва с крема и се заглажда. Покрийте с последния пласт торта и навлажнете с импрегниране.

Отстранете кръга и намажете десерта от горната страна и в профил с крем. Не е належащо да вършиме компактен и постоянен пласт - просто намажете леко страничната повърхнина за по-нататъшно поръсване с трохи.

Сложете тортата в хладилника за най-малко 4 часа, най-добре цяла нощ. Преди сервиране украсете десерта с пресни плодове или по различен метод. Ако след сглобяването на ягодовата торта е останала част от неизползвания крем, украсете тортата с къдрици благодарение на сладкарски пош и дюзи.

Тортата с маскарпоне и ягоди е подготвена!

Приятен чай!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР