Торта за душата или ... за биратаНеобходими Продукти● За палачинките●

...
Торта за душата или ... за биратаНеобходими Продукти● За палачинките●
Коментари Харесай

Моята торта от палачинки

Торта за душата или... за бирата

Необходими Продукти

За палачинките


● яйца - 4 бр.
● кисело мляко - 1 бр.
● сода - 1 ч.л.
● брашно - 400 г
● вода

за плънката


● кисело мляко - 1 бр.
● майонеза - 1 бр.
● лимонен сок - от 1/2 лимон
● маслини - 200 г без костилка
● сирене - 150 г
● салам
● царевица - 1 консерва
● олио - за пържене на палачинките

Начин на подготвяне

В дълбока купа се разрушават яйцата и към тях се прибавя млякото с 1 лъжичка сода в него. Разбърква се добре и се наливат към 2 водни чаши вода, най-после се поставя брашното.

Ако сместа е доста гъста се налива още вода. Докато се пържи първата палачинка се смесват другото мляко дружно с майонезата и лимоновия сок. Това е сосът, с който ще се маже всяка една от палачинките.

Когато първата палачинка е подготвена се изважда в чинията за тортата и до момента в който втората се пържи, първата се маже със соса и се натрошава малко от сиренето.

Изважда се идната палачинка и се поставя върху към този момент натрошеното сирене. Отново се намазва със сос и се поставят маслини, нарязани в случайни форми. На идната палачинка се поставя фино нарязан салам и още веднъж се затиска с друга, към този момент подготвена палачинка.

След това следва блат с царевица и по този начин блатовете се редуват до момента в който не свършат продуктите за плънката и сместа за палачинките. Последната, най-горна палачинка се намазва със соса и се подреждат по няколко късчета от всеки артикул, който участва в плънката.

Готовата торта изстива към 15 минути на стайна температура, а по-късно се поставя за към 3 часа в ледник. Най-добре се сервира със студена биричка.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР