Торта със спанак – интересна и вкусна рецепта Необходими съставки:

...
Торта със спанак – интересна и вкусна рецепта Необходими съставки:
Коментари Харесай

Торта със спанак – превкусна, въпреки че е постна

Торта със спанак – забавна и вкусна рецепта

Необходими съставки:
23 с. л. брашно (1 с. л. към 20 гр., не препълнена)
200 гр. бланширан спанак
100 мл. олио
100 мл. газирана вода
100 мл. бира
1 бакпулвер
сол на усет

Приготвяне:
В огромна купа поставете първо 20 супени лъжици брашно и прибавете останалото по-късно, в случай че е належащо. Смесете с бакпулвера.

Добавете олиото, газираната вода и бирата, след което омесете тестото. След това прибавете ситно нарязания спанак (предварително сварен и отцеден), сол на усет и прибавете останалите три супени лъжици брашно. Месете тестото още няколко минути и в случай че смятате, че е належащо, прибавете още малко брашно.

Разделете тестото на три равни елементи. Разточете всяка част на кора съгласно размера на тавата 30×23 размер, пече се в намаслена и набрашнена или покрита с хартия тава.

Изпечете всяка кора поотделно, на 180 градуса, за малко време. Оставете готовите кори да се охладят леко, след което ги напълнете със следния заряд.

Необходими съставки:
200 гр. постна майонеза
150 гр. варен ориз
100 гр. маргарин
4 кисели краставички
2 супени лъжици горчица
50 гр. печено сусамово семе за декорация
черен пипер, сол, магданоз

Начин на подготвяне:
Разбийте маргарина на пяна, по-късно прибавете майонезата, горчицата, добре отцедения сварен ориз, нарязания магданоз и нарязаните краставици, подправете на усет и разбъркайте още малко, с цел да се получи хомогенна примес.

Намажете всяка кора и от горната страна поръсете с печено сусамово семе. Тортата е превкусна, макар че е постна. Когато намажете една кора, покрийте я с друга и леко притиснете с ръце, тъй че тя да се прилепне хубаво към пълнежа.

Вижте още: Постни кифлички с бира – топят се в устата, излизат 64 броя

Нека количеството заряд да не ви тормози, то може да не наподобява доста, само че повярвайте ми, количеството е изцяло задоволително. Охладете добре преди да я нарежете.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР