Торта с три крема - за тройно повече настроение и

...
Торта с три крема - за тройно повече настроение и
Коментари Харесай

Трицветна крем торта

Торта с три крема - за тройно повече въодушевление и тройно по-добър усет

Необходими Продукти

● черен шоколад - 150 г
● шоколад - 150 г млечен
● бял шоколад - 150 г
● захар - 3 с.л + 2 с.л + 2 с.л.
● бисквити - 2 пакета Роден край
● масло - 125 г разтопено
● желатин - 3 пакетчета
● прясно мляко - 4 с.л.
● сметана - 1 л течна, сладкарска
● прясно мляко - 0.5 л
● какао - 2 с.л.
● течен шоколад - по избор

Начин на подготвяне

Бисквитите се натрошават на трохички или се смилат в блендера на ситно. След което се смесват с 4 с.л. прясно мляко и 125 г разтопеното масло.

От получената примес се прави блат във форма за торта (ринг).

Смесват се 1 л течна сметана с 0.5 л прясно мляко и получената хомогенна примес разделяме на 3 равни елементи. Падат се по 500 мл всяка. Първата част смесваме на котлона с 3 с.л. захар и 2с.л какао, което се бърка на сдържан огън до изцяло разтопяване на шоколада(без да завира).

Махаме от огъня и прибавяме желатина, който авансово сме разтворили в два пръста вода в чашка. Когато се охлади малко сместа, се изсипва върху блата и се оставя за към 2 часа (за доста редуциране на интервала за изстиване и стягане на желатина аз употребявам камерата или фризера за 10-15 мин).

Кремът към този момент е подготвен. По предпочитание сред кремовете се напръсква малко течен шоколад. Започва приготвянето на втория крем, изсипваме 500 мл от сметановата примес в тенджера на котлона още веднъж и прибавяме този път млечния шоколад с 2 с.л захар, прибавяме желатина и изсипваме върху към този момент изстиналия крем с черен шоколад.

След като изстине изцяло, подготвяме по същия метод и третия крем с 2 с.л. захар и бял шоколад. След като са изцяло изстинали и трите крема, тортата е подготвена.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР