Торнадото, преминало през Халкидики, изкорени десетки дървета, отнесе покриви на

...
Торнадото, преминало през Халкидики, изкорени десетки дървета, отнесе покриви на
Коментари Харесай

Отнесени покриви и изкоренени дървета след торнадо в Гърция

Торнадото, минало през Халкидики, изкорени десетки дървета, отнесе покриви на заведения и къщи и затвори пристанищата на страната. Местни медии оповестяват, че бурята е прекъснала връзките и електричеството в няколко региона. Движението до села в област Трикала остава блокиранозаради щета на пътищата към тях.

В същото време, в Италия не престават напъните по възобновяване на района Тоскана. Една от реките преля, стотици домове бяха наводнени, а двама души не престават да са в неопределеност. Бурята „ Киърън ”, връхлетяла Западна Европа, докара до гибелта на 7 души в Италия.

Имаше опасения, че река Арно може да наводни Флоренция, откакто бурята към този момент аргументи това на близки градове, само че водата доближи най-високата си точка през вчерашния ден сутринта, без да аргументи обилни вреди в историческия град.

С напредването на бурята бяха наранени още Пиза и Муджело, където се наводниха лечебни заведения. В Тоскана жп линиите и автомагистралите бяха прекратени, а учебните заведения бяха затворени. Стотици хора бяха блокирани без опция да се приберат в дома си, в това число и към 150 души блокирани в Прато, откакто нощес бе спряна жп линия.

В южната австрийска провинция Каринтия, която граничи с Италия и Словения, вятър и проливни дъждове тази нощ доведоха до прекъсване на тока, блокирани пътища и свлачища. Около 1600 семейства останаха без ток тази заран, съобщи австрийската организация АПА.

Бурята " Киърън " бе провокирана от мощно въздушно течение от Атлантическия океан и донесе значителни превалявания и мощни ветрове, които предизвикаха съществени наводнения в Северна Ирландия, в други елементи от Англия, в Белгия, в Нидерландия и във Франция.

Около 300 души бяха принудени да изоставен домовете си вТоскана, а мнозина други останаха без вода и електричество, сподели шефът на района Еудженио Джани. Той добави, че по първични оценки бедствието е предизвикало вреди на стойност 300 милиона евро.

Пожарникар е в неопределеност и в област Венето в североизточната част на страната, сподели нощес локалният шеф, представен от телевизия " Скай Ти Джи24 ".

За три часа се е излял 200 мм дъжд в региона на крайбрежния град Ливорно, съобщи Италианската работа за гражданска отбрана, като поради пороя реките са прелели. На видеозапис се вижда също по какъв начин водата отнася минимум 10 автомобила на наводнен път.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР