Тополовград. Параолимпиецът Георги Киряков бе обявен за Спортист на годината

...
Тополовград. Параолимпиецът Георги Киряков бе обявен за Спортист на годината
Коментари Харесай

Хасково: Параолимпиецът Георги Киряков бе обявен за Спортист на годината на Тополовград

Тополовград. Параолимпиецът Георги Киряков бе разгласен за Спортист на годината на Тополовград. На тържествена гала Златната купа му връчи замeстник–кметът на общината Маргарита Георгиева. Това оповестиха от пресцентъра на Община Тополовград .
През годината Георги Киряков завоюва сребърен орден в дисциплината мятане на копие и четвърто място в дисциплината подтикване на гюле на Международен шампионат по лека атлетика „ Хърватия Опен ” – Загреб; зае шесто място в дисциплината " Хвърляне на копие " и осмо място в " Тласкане на гюле " на Световно състезание по лека атлетика в Лондон, Великобритания; завоюва златни медали в дисциплините " Вдигане на тежести " и " Тенис на маса " на Държавно състезание в гр.Ямбол.
Георги Киряков е пети в Световната класация в дисциплината Хвърляне на копие за 2017 година ам той получи почетен плакет и грамота.
Успоредно с избора на Спортист на годината за високи спортни достижения със златни и сребърни купи и грамоти се отличиха и най-хубавите спортисти и най-хубавия тим за годината.
Наградата за най-хубав тим на година бе присъдена на Спортен клуб „ Тенис на маса ” с треньор Иван Чинтов. Клубът работи редовно с 10 състезатели. През 2017 година тимът взе присъединяване в Държавните игри на дребните градове в град Дългопол, където завоюва Бронзов орден и в Турнир по тенис на маса в град Ямбол и се отличи с I място.
Наградите връчиха ръководителят на Общински съвет Васил Сяров, заместник–кметът на общината Наско Стоянов, началникът на отдел ХСД Красимира Ятакчиева и Георги Киряков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР