Тополовград. Екипът на специализираната фирма УРБИКА се ангажира до края

...
Тополовград. Екипът на специализираната фирма УРБИКА се ангажира до края
Коментари Харесай

Хасково: Започна разработването на Общ устройствен план на Тополовград

Тополовград. Екипът на профилираната компания УРБИКА се ангажира до края на годината Тополовград да има прелиминарен план на Общ организационен проект на общината (ОУПО). Това оповестиха от Община Тополовград .
По самодейност на УРБИКА бяха извършени първите срещи с общинската администрация, кметове на града и селата, общински съветници, шефове на учебни заведения, представители на бизнеса. Екипът показа в детайли смисъла на Общия организационен проект и към този момент квалифицирания Опорен проект, отразяващ актуалното състояние на територията на Община Тополовград.
С него се дефинират границите на териториите съгласно предназначението им и се споделя какви действия могат да се правят там, какво може да се строи и по какъв начин парцелът може да се употребява. Той обезпечава екологичната съгласуемост сред застроените региони и земеделските, горските и предпазените зони, дава опция да се възстановят повредените територии и да се развиват добре по-късно. Планът свързва локалната инфраструктура с националните и с европейските инфраструктурни коридори, дефинира рамка, която акцентира, пази и развива стремежи от жителите образ на общината.
.Общият организационен проект в действителност е визията на жителите в каква община желаят да живеят, какво желаят да трансформират и да развият, по какъв начин да запазят скъпото и да отстранен ненужното и грозното, къде и какво може да се строи, от какви вложения имат потребност и по какъв начин могат да ги привлекат. Планът основава условия и благоприятни условия за развиване на обществото и стопанската система, както и за опазването на културното завещание и естественото благосъстояние за години напред.
За експертите от УРБИКА е значимо да чуят мненията на оптимално доста поданици на общината още в най-ранния стадий от подготовката на плана, с цел да могат още първоначално да поправят изчезналите и неточни данни и да отразят предвижданията на хората. Затова кани всички искащи да се причислят към това неофициално разискване както за съществуващото състояние, по този начин и за местата с капацитет за развиване. Координатор на плана от страна на общината е Отдел „ Проекти, стратегии, устройство на територията “ и всеки може да насочи своите запитвания към експертите на Общинския отдел. Отделно всеки кмет ще получи детайлна скица на всяко землище.
Така окончателният организационен проект ще дава отговор най-пълно на визията на жителите за положително, уредено и мечтано място за живеене, обучение и работа.
Екипът на УРБИКА е формиран от експерти в региона на устройственото и районното обмисляне, екологията и инженерните мрежи. Компанията е профилирана в правенето на урбанистични и екологични разбори и концепции, схеми за пространствено развиване, общи и подробни устройствени проекти, интегрирани проекти и капиталови планове.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР