Тополовград. Днес Териториалната организация на слепите в Тополовград отбеляза Международния

...
Тополовград. Днес Териториалната организация на слепите в Тополовград отбеляза Международния
Коментари Харесай

Хасково: Териториалната организация на слепите в Тополовград отбеляза Международния ден на незрящите хора и Световния ден на добротата

Тополовград. Днес Териториалната организация на слепите в Тополовград означи Международния ден на незрящите хора и Световния ден на добротата. Това оповестиха от пресцентъра на Община Тополовград . На събитието, което се организира по концепция на ръководителя Пенка Добрева, бяха поканени локални създатели, които показаха свои творби. В читалищната библиотека дружно с незрящите участваха представители на организацията на инвалидите, сдружението на диабетиците, клуба на пенсионера. Водещата Райна Атанасова поздрави присъстващите и напомни, че денят 13 ноември не инцидентно е и Ден на добротата. За огромната потребност от добрина и поддръжка стана дума в словото на заместник-кметът на Община Тополовград Маргарита Георгиева. “Трудното време, в което живеем е още по-голямо тестване за вас. Уверявам ви, че откровено ви съчувстваме и си даваме сметка какъв брой огромна е отговорността ни, с цел да вършим живота ви по–лек. Знаем какъв брой внимание и добрина са нужни, какъв брой човещина и почитание към вашия житейски проблем, с цел да се чувствате по-добре във вашето всекидневие. Добротата е нужна на всички, на най-вече на вас. Добрите думи и положителните каузи в никакъв случай не стигат, само че за вас те би трябвало да са повече.
Приемете моите откровени поздравления, пожеланията на цялото управление на Община Тополовград за здраве и по-леки дни, за повече добрина и повече подадени ръце ”, сподели Георгиева.
Свои произведения показаха локалните създатели: Петко Илиев, Николай Дялков, Иван Кукучев, Тонка Славкова. Те заслужиха откровени овации, получиха цветя и огромната признателност, отправена от Пенка Добрева. “Днес се почувствах по-специална. Слушах на драго сърце и съпреживях написаното от нашите локални творци- сподели тя и благодари на създателите, пожела им креативен триумфи и нови срещи. В знак на признателност Добрева сервира Благодарствени адреси на Клуба на поетите и на читалище “Св. св. Кирил и Методий ”.
Подарък на незрящите от Димо Узунов – брайлов том “Път към зографските светини “, сервира неговата родственичка Любов Узунова. Свои книги подари поетът Николай Дялков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР