Топлофикация София се изпрати на клиентите си коригирани изравнителни сметки

...
Топлофикация София се изпрати на клиентите си коригирани изравнителни сметки
Коментари Харесай

"Топлофикация София" ще коригира сметките с 9% ДДС в понеделник


" Топлофикация София " се изпрати на клиентите си поправени изравнителни сметки в понеделник, 19 септември, заяви компанията.

По-рано през днешния ден Комисията за енергийно и водно контролиране изиска до три дни сдружението да даде информация за корекцията.

От общинската компанията показват, че корекцията на сумите с 9% Данък добавена стойност вместо 20% е единствено за разликата сред планирано начислената сила и действително потребната, и се отнасят единствено до общите фактури (изравнителни сметки) с дата на издаване 31 юли 2022 година

От топлофикацията припомня, че който не си е платил получената към този момент фактура в период ще получи рента за просрочие, а срокът за заплащане на новите е нормалният, който е 45 дни за битовите консуматори.

" Ако потребителят има да получава пари след корекцията, тя ще бъде приспадната от дължими последващи сметки, а в случай че няма други отговорности, може да получи надвзетото на каса ", прибавят от компанията.

Създалата се обстановка е казус и наложи софтуерни промени в билинг системата, както и основаване на нови документи, в които от една страна клиентите да бъдат осведомени за разликите в дължимите суми с начислена ставка от 20% Данък добавена стойност и 9% Данък добавена стойност и от друга, да дават отговор на счетоводните стандарти, показват от компанията като причина за дългия интервал, лишил времето за корекцията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР