Топлофикация-Габрово внесе в КЕВР заявление за прекратяване на лицензиите си

...
Топлофикация-Габрово внесе в КЕВР заявление за прекратяване на лицензиите си
Коментари Харесай

Топлофикация Габрово се отказва от лиценза си

" Топлофикация-Габрово " внесе в КЕВР заявление за преустановяване на лицензиите си за дейностите " произвеждане на електрическа и топлинна сила " и " транспорт на топлинна сила ", оповестиха от комисията.
Това е станало още във вторник, откакто по-рано денем трима министри от кабинета - на енергетиката, финансите и на околната среда, оповестиха, че стартират взаимни инспекции с КЕВР за какво сдружението редовно не извършва уговорките си към клиентите и замърсява въздуха в града и това може да му коства лиценза.
Като претекстове за преустановяване на лицензиите " Топлофикация Габрово " показва техническата неспособност на сдружението за осъществяване на лицензионната активност. Решението за преустановяване на лицензиите е било взето още на 2-ри август на извършено съвещание на Съвета на шефовете на сдружението.
Заявлението не е съображение за прекъсване на инспекцията на КЕВР в " Топлофикация - Габрово " ЕАД. В хода й ще бъдат открити обстоятелствата и събитията, които съгласно сдружението, не му разрешават да продължи да топлоснабдява клиентите си, показват от КЕВР.Резултатите от инспекцията на " Топлофикация-Габрово " ЕАД ще залегнат в претекстовете на идното решение на регулатора. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР