Топло и слънчево ще бъде днес с температури до 17-18

...
Топло и слънчево ще бъде днес с температури до 17-18
Коментари Харесай

Слънчев 1 април


Топло и слънчево ще бъде през днешния ден с температури до 17-18 градуса. Минималните рано сутринта бяха сред 0 и 5 градуса, тук-там беше облачно, само че слънчето бързо се появи. Ще духа до сдържан североизточен вятър.

Атмосферното налягане се намалява и вечерта ще се приближи да междинното за април.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. По-значителна ще е облачността сутринта по южното крайбрежие, където тук-там към момента е допустимо да превалява слаб дъжд. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър, който до вечерта ще стихне. Максимални температури - сред 9° и 12°. Температурата на морската вода е към 8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е най-вече слънчево. По-значителна облачност ще има в утринните часове, на обособени места със слаб снеговалеж. Ще духа до сдържан, по високите и открити елементи - мощен североизточен вятър, който след обяд ще отслабва и ще стартира да се ориентира от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 0°.

В петък сутринта над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево, само че от запад на изток ще стартира да минава атмосферно разстройване и над Западна и Северна България към и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. За малко ще се затопли още и дневните температури ще доближат, тук-там и ще надвишават 20°, само че по-късно ще стартира да нахлува леден въздух.

След краткотрайно понижение на облачността, в събота още веднъж ще се заоблачи. На места ще има и превалявания, основно в югоизточната част от страната са вероятни и гръмотевици. Температурите на всички места ще се намалят.

В неделя ще доминира облачно време, тук-там с превалявания, като с продължаващото захлаждане, вечерта тук-там във високите полета на Западна България, а през нощта против в понеделник и в Предбалкана, е допустимо дъждът да се примесва със сняг.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР