Топли или студени - всякак са вкусни и са толкова

...
Топли или студени - всякак са вкусни и са толкова
Коментари Харесай

Запечени тиквички с кайма и домати

Топли или студени - всячески са вкусни и са толкоз лесни за подготвяне

Необходими Продукти

● кайма - 250 г
● тиквички - 2 бр.
● кромид лук - 1 глава
● чесън - 3 скилидки
● белени домати - 300 г консерва белени
● моркови - 1 бр.
● чушки - 1 бр.
● олио - 4 с.л.
● черен пипер
● сол

Начин на подготвяне

Тиквичките се измиват и нарязват на две по дължина. С помощта на лъжица деликатно се издълбава сърцевината, с цел да се получат лодки.

Кромидият лук и скилидките чесън се обелват и нарязват на ситно. Морковът и чушката се почистват и нарязват на дребно. Доматите също се наситняват.

В тиган се налива олиото и се поставя каймата. Пържи се, до момента в който стане на трохи. Към нея последователно се прибавя лукът, чушката, морковът и най-после - наситнените белени домати от консерва и чесънът. Оставя се няколко минути да покъкри на котлона, посолява се с подправки на усет и се отстранява от огъня.

Тиквичките се подреждат в леко намаслена тавичка. С помощта на лъжица се пълнят със сместа. Ако ви остане от сместа, я сипете в профил на тиквичките.

Тавичката се поставя в авансово загрята фурна на 180 - 200°C и се пече на междинна решетка до подготвеност - към 20 - 25 минути.

Пълнените тиквички могат да се сервират както горещи, по този начин и студени - съгласно желанията ви. И в двата случая са доста вкусни!

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР