Топлата вълна в Турция и Кипър повиши температурата на земната

...
Топлата вълна в Турция и Кипър повиши температурата на земната
Коментари Харесай

Над 50 градуса температура на земната повърхност в Турция и Кипър

Топлата вълна в Турция и Кипър увеличи температурата на земната повърхнина до над 50 градуса по Целзия за повторно в границите на месец, заяви Европейската галактическа агенция(ЕКА), представена от Агенция Франс Прес.

Най опустошителните пожари от десетилетия вилняха в региони от средиземноморското и егейското крайбрежие на Турция за към седмица, а прилежаща Гърция свърза рекордните жеги с климатичните промени.

ЕКА разгласява карта на района, включващ Кипър, която демонстрира огромни региони, оцветени в мрачно алено.

„ Ясно се вижда се, че температурата на земната повърхнина в Турция и Кипър е достигнала над 50 градуса по Целзий “, се показва в известие на организацията, която отбелязва, че данните са от 2 август.

Предишната карта, направена по данни от спътника „ Сентинел-3 “ на програмата „ Копеник “, сподели сходно температурно оцветяване на 2 юли.

„ Докато метеорологичните данни употребяват температурата на въздуха, този сателитен инструмент регистрира действителното количество енергийна радиация от Земята и демонстрира действителната температура на земната повърхнина “, показва ЕКА.

Температурата на земната повърхнина е друга и неведнъж с по-екстремни стойности от температурата на въздуха, с която нормално работят метеоролозите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР