Топ училищата за прием след осми клас в Русе са

...
Топ училищата за прием след осми клас в Русе са
Коментари Харесай

Математическата и Английската гимназия обраха отличниците в Русе


Топ учебните заведения за банкет след осми клас в Русе са още веднъж МГ „ Баба Тонка “ и единствено с 50 стотни втора остава АГ „ Гео Милев “

Това сочат данните на Регионалното ръководство на образованието в Русе за най-високите балове тази година. Първа е паралелката с профил „ Математически “ на МГ „ Баба Тонка “ с 498,50 точки, като тук минимумът за вход е 417 точки.

Паралелка „ Чужди езици “ на АГ „ Гео Милев “ е втора с 498 точки, като за вход са нужни най-малко 371 точки. После са „ Природни науки “ в МГ „ Баба Тонка “ с 491,50 точки, като минималният бал за тази паралелка е 395,75.

В СУ „ Христо Ботев “ минималният бал при първото класиране е 248,50, а оптималният бал е 457.50.

За специалността „ Бутиково облекло “ в ПГ „ Недка Иван Лазарова “ са признати възпитаници с бал 41, а в Корабната гимназия с 43,50 точки за специалността „ Локомотиви и вагони “.

До 15 юли вървят записванията по първо класиране в учебните заведения в които са признати бъдещите осмокласници. Тези, които не са удовлетворени, подават заявление за присъединяване в идващия стадий на класирането също до 15 юли. Третият стадий е 26 и 27 юли.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР