Топ служителите в Европейския съюз ще получава за първи път

...
Топ служителите в Европейския съюз ще получава за първи път
Коментари Харесай

65 бона за Юнкер и Туск месечно от джоба ни

Топ чиновниците в Европейския съюз ще получава за първи път повече от 20 000 евро месечно, откакто заплатите и пенсиите в Европейски Съюз бяха увеличени със задна дата от 1 юли тази година. Увеличението значи, че ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск ще печелят към 32 700 евро на месец, с към 550 евро повече от преди. Увеличението, предопределено да покрие разноските за живот, е равно на 6 600 евро годишно.

Германският вестник Билд заяви, че заплатата на еврокомисарите, като английския Джулиан Кинг, ще бъде към 26 600 евро, което е с към 400 евро повече, в това число с надбавките.

Заплатите на чиновниците на Европейски Съюз в комисията са разграничени на 16 степени. След всеки две години, чиновник на пост, заплатата се усилва с една стъпката, което съставлява главната заплата без надбавки.

На третата стъпка генералните шефове в комисиите ще получават месечен главен приход от над 20 000 евро за пръв път.

Статистическата организация на Европейски Съюз пресмята годишното нарастване на заплатите въз основа на разноските за живот в Белгия и Люксембург и на заплатите, изплащани на бюрократите в другите страни от Европейски Съюз. Тази година растежът беше 1,7%, до момента в който предходната година беше 1,5%.

"Всъщност тази година няма "увеличение ", съобщи представител на Европейската комисия.

"Като се има поради годишната инфлация от 2,1% в Брюксел и Люксембург, където над 80% от чиновниците на Европейски Съюз работят, номиналното нарастване от 1,5% в действителност ще докара до дейно понижаване на заплатите във връзка с покупателната дарба с 0,6% ", съобщи представителят.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР