Тонът в президентството днес беше съвсем различен от миналата седмица,

...
Тонът в президентството днес беше съвсем различен от миналата седмица,
Коментари Харесай

Владислав Панев: Гласуването на кабинета утре ще мине успешно

Тонът в президентството през днешния ден беше напълно друг от предходната седмица, тъй като е ясно, че мандата ще бъде гласуван сполучливо в Народното събрание на следващия ден и оттова нататък е нужно да се мине в работен порядък, в това число в връзките си с президента - това сподели в студиото на " Още от деня " Владислав Панев, зам.-председател на ПГ на ПП-ДБ.

" Темите, по които имаме единодушие, са Шенген, приемането на законите по ПВУ - това ще са тематиките и в диалозите ни с президентството през идващите месеци. Независимо, че ролята на президента ще е напълно друга, доста по-минимална в сравнение с сме привикнали през последните 2 години да я виждаме ", изясни Панев.

Убеден е, че гласуването ще мине сполучливо на следващия ден. Няма никакви индикации от депутати от парламентарната група, че ще гласоподават друго.

" Всички сме настроени на вълна, че ще има постоянен кабинет и какво ще прави той и парламентарното болшинство през идващите месеци. Защото това е значимото за България, а не просто по какъв начин ще завърши на следващия ден гласуването. Трудното стартира след на следващия ден ", акцентира Владислав Панев.

Той добави, че има ясна стратегия на държавното управление и в случай че тя се реализира сполучливо, от него ще има смисъл за България. Очаквам всичките гласувания да минат сполучливо и да се поздравим с постоянен кабинет, добави Панев.

Владислав Панев уточни още, че са подготвени да приказват с всички парламентарни групи за конституционни промени.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР