Тонът от страна на партиите и политиците с крайно мнение

...
Тонът от страна на партиите и политиците с крайно мнение
Коментари Харесай

Крайнолеви в Каталуния поискаха испанския крал да е персона нон грата

Тонът от страна на партиите и политиците с извънредно мнение по отношение на независимостта на Каталуния продължи да се втърдява, откакто и през днешния ден (16 октомври) нямаше решителна крачка към дефинитивно превъзмогване на рецесията с испанската самостоятелна провниция.
Каталунската крайнолява партия CUP предложи испанският крал Фелипе VI да бъде разгласен за личност нон грата в Каталуния. CUP ще внесе предлагането си за публично разглеждане в каталунския парламент. Подобно предложение беше направено и през предходната година, само че не беше признато, напомня El Pais.
Същевременно депутатът на CUP Бенет Сатея, който е заместник-председател на партията, изиска да бъде оповестена самостоятелност, която да служи като предпазен механизъм преди да бъде задействан член 155 от испанската конституция. Съгласно него Мадрид може да отнеме автономията на която и да е испанска провинция и да я сложи под управлението на технократско държавно управление, формирано от централния испански кабинет, за период от 3 месеца, както и да провежда избори, на които да не вземат участие партии, подкрепящи самостоятелност на съответната провинция.
Припомняме, че през март тази година испанският съд забрани на някогашния каталунски министър председател Артур Мас да заема обществена служба в период от две години поради извършения през 2014 година референдум за самостоятелност на Каталуния, който не беше приет от Испания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР