Тома Биков от ГЕРБ прочете декларация от името на ГЕРБ

...
Тома Биков от ГЕРБ прочете декларация от името на ГЕРБ
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Тома Биков: Управляващите нямат решения за хляба и тока! Ще се стреснат, когато пред парламента се изсипят 3000 души

Тома Биков от ГЕРБ прочете декларация от името на ГЕРБ от трибуната на Народното събрание.

Ценовата рецесия към този момент не е единствено в областта на енергетиката, разгръща се във всички публични сфери и бизнес. Тази ценова рецесия, която консумираме, беше изпусната още през есента с измененията в бюджета. Въпреки нашите предизвестия не получихме поддръжка. Асен Василев не ни чу за буфери като финансов министър. Ако бяхме чути, щяхме да овладеем инфлацията. Говори се, че тя е 7-8 %, само че за най-бедните и работещите небогати тя е към този момент 20 на 100.

Само комисията по просвета, колкото и да ви е смешно, планува обезщетения. Сега към този момент би трябвало да се борим с рецесията, която се трансформира в зараза. Затварят лечебни заведения, театри, предприятия, храмове без стопанска активност, само че заплащат индустриален ток. Не приказваме за спрелите предприятия, които биха генерирали повече загуби, в случай че работят. А Асен Василев споделя, че за него инфлацията не е проблем, в противен случай ще се води проинфлациона политика. Управляващите отхвърлят да се води диалог по този най-съществен проблем. В края на 2022 година проблемите могат да се окажат доста по-големи и с неовладяна безработица. Държавата би трябвало да направи всичко допустимо да спасим хората.
свързани новини112438на 06.08.2021
Ние предлагаме решения, тъй като вие не ги оферирате, държавното управление не предлага решения. Пример е краткотрайната комисия по енергетика. Тогава питахме за какво ви е тя, когато ще има постоянна. И през днешния ден след приключването периода на тази комисия няма точка, няма отчет и ограничения, изясни Биков.

Вие нямата механизъм за взимане на решения по който и да е въпрос. Не знам с какво се занимава съдружният ви съвет, нямам срещу да се занимавате със правосъдната промяна, само че вие отказвате да обсъждате нещата, които ви тормозят. Ако решенията не се взимат в Народното събрание, те ще се взимат другаде и те се взимат.

Ако чакате пред Народното събрание да се струпат 3000 души, ще е късно. Казвам ви го от опит, не ви тревожа. Предупреждавам ви доброжелателно, че в случай че не решавате проблемите с хляба и тока, не ви чака нищо положително.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР