Толкова много ли се страхува главният прокурор, за да има

...
Толкова много ли се страхува главният прокурор, за да има
Коментари Харесай

Рашков: Гешев се охранява от три места, толкова ли се страхува


Толкова доста ли се опасява основният прокурор, с цел да има отбрана от три места, попита вътрешният министър Бойко Рашков. Той изясни, че Иван Гешев се охранява по едно и също време от Бюрото по отбрана на очевидци, чиновници на НСО, които пазят към дома му, а служители на реда отШесто районно патрулират непрекъснато към оградата на резидения Бояна.

Подобно нещо, акцентира Рашков, не си е разрешавал никой различен. Това би трябвало да бъде променено и по-морално би било самият Иван Гешев да бъде основател на тази смяна, добави вътрешният министър.

Той разяснява и желанието на множеството партии в 46-ия парламент да трансферират Бюрото за отбрана на очевидци към правосъдното министерство. Вмомента то е на послушание на основния прокурор. Законопроектът мина на първо четене в правна комисия и в пленарна зала.

Много бих желал Народното събрание да смогне да направи това, тъй като такава порочна конструкция до момента не сме имали – един представител на управително равнище в прокуратурата да има състав от 150 души с 8-10 млн. лв. годишен бюджет, а за предходната година да нямат нито един, включен в защитна стратегия участник в развой. Натрапва се мнението, че надали не всички тези чиновници в това бюро охраняват единствено основния прокурор, разяснява Бойко Рашков.

За мигрантския напън по границата Рашков уточни, че зависи от това накъде ще се насочи потокът от афганистанци, които по разнообразни аргументи бягат от своята татковина. Трябва да сме бдителни, сподели и означи, че даже Турция построява защитни уреди на границата с Иран, с цел да не позволява всеобщо нахлуване на афганистанци.

Той още нямал покана да е министър в новото служебно държавно управление. По думите му, такава покана към този момент не е получавал нито един от сегашните министри.

Рашков нямал и информация дали се прави нова партия с министърите на финансите и стопанската система Кирил Петков и Асен Василев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР