ТОЛ системата вече отчита средната скорост на движение не само

...
ТОЛ системата вече отчита средната скорост на движение не само
Коментари Харесай

ТОЛ системата вече отчита средната скорост не само по магистралите, а и по другите пътища

ТОЛ системата към този момент регистрира междинната скорост на придвижване освен по автомагистралите, а и по останалите републикански пътища. Довършва се узаконяването й за тази цел от Института по метрология. Необходими са и промени в Закона за придвижване по пътищата.

ТОЛ камерите към този момент снимат и за превишена скорост. Министерството на вътрешните работи, организация " Митници " и Националната организация по приходите към този момент разполагат с данните от тол системата, изясни Георги Темелков, шеф на националното тол ръководство.

" В момента текат проби на самите устройства - специфични камери, които се подлагат на разнообразни температурни амплитуди от минус 40 до плюс 40 градуса с електромагнитни импулси за резистентност на самата техника. След което следва да се промени Закона за придвижване по пътищата, да се вкара понятието междинна скорост, а и методът, по който ще бъдат измервани и правоприлагани надлежно ползвателите на пътната мрежа.

Както даваме информация и за общодопустима товарна маса, която считаме, за жалост, наклонност в много отрицателни връзки, тъй като се кара всеобщо с претоварване. Целта е просто да приведем по-висок санкционен режим, с цел да има някакво по-високо образование на водачите и надзор на пътния трафик ", разяснява Темелков.Очаква се системата да проработи до 4 месеца.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР