ТОЛ системата вече отчита средната скорост на движение не само

...
ТОЛ системата вече отчита средната скорост на движение не само
Коментари Харесай

ТОЛ камерите вече снимат и за превишена скорост

ТОЛ системата към този момент регистрира междинната скорост на придвижване освен по автомагистралите, а и по останалите републикански пътища. Довършва се узаконяването й за тази цел от Института по метрология. Необходими са и промени в Закона за придвижване по пътищата.

ТОЛ камерите към този момент снимат и за превишена скорост. Министерството на вътрешните работи, организация " Митници " и Националната организация по приходите към този момент разполагат с данните от тол системата, изясни Георги Темелков, шеф на националното тол ръководство.

" В момента текат проби на самите устройства - специфични камери, които се подлагат на разнообразни температурни амплитуди от минус 40 до плюс 40 градуса с електромагнитни импулси за резистентност на самата техника. След което следва да се промени Закона за придвижване по пътищата, да се вкара понятието междинна скорост, а и методът, по който ще бъдат измервани и правоприлагани надлежно ползвателите на пътната мрежа. Както даваме информация и за общодопустима товарна маса, която считаме, за жалост, наклонност в много отрицателни връзки, тъй като се кара всеобщо с претоварване. Целта е просто да приведем по-висок санкционен режим, с цел да има някакво по-високо образование на водачите и надзор на пътния трафик ", разяснява Темелков.

Очаква се системата да проработи до 4 месеца.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР