Току-що подадох оствката си като омбудсман на Република България в

...
Току-що подадох оствката си като омбудсман на Република България в
Коментари Харесай

Мая Манолова: Ще отвоюваме София, приемам подкрепата на всеки един столичанин

Току-що подадох оствката си като омбудсман на Република България в деловодството на Народното събрание. Направих го, тъй като колкото и самообладание да има човек, то се изчерпва. Успях да оказа помощ на част от хората, само че на доста други не съумях. Това ме кара да не дремя, да се усещам зле. В началото срещах подбив - коя е тази и какво желае. Присмехът беше от страна на институциите и на властта. Институциите първоначално желаеха да оказват помощ, след това да пречат. Ако и вие сте в положение някой да оказва помощ на хората единствено, тъй като съм известна - няма да се чувствате добре. Загадката обвързвана с Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Красимир Каракачанов ще я разгадаят самите те. Тези, които се пробват да ме спрат - тормозят мен и фамилията ми. Не желая да се върша на воин, само че това, което считам да направя е да отвоювам столицата на България. Със боязън не се ръководи, с неистина също. Това съобщи Мая Манолова, претендент за кмет на София, откакто подава остваката си като омбудсман на България в деловодството на Народно събрание.

"Ще бъда цивилен претендент, а на следващия ден ще стане ясно кой ще бъде в екипа ми. Не съм делила жителите на леви или десни, ще приема поддръжката на всеки един столичанин ", сподели още тя.

Това се случва часове откакто разгласи публично, че ще се кандидатира за кмет на София.

Припомняме ви, че законът не изисква Манолова да подаде оставка, само че тя разгласи, че ще го направи, тъй като по този начин е редно. В него е записано само, че длъжността на омбудсмана е несъвместима с друга държавна служба, служба по ръководство в комерсиално сдружение или юридическо лице с нестопанска цел, както и с участие в политическа партия или синдикална организация.

Към момента е ясно, че кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София ще бъде издигната от предприемчив комитет. Дали тя ще получи поддръжка и от Българска социалистическа партия ще се разбере чак към средата на месеца, тъй като на 11 септември ще има градска конференция на Българска социалистическа партия, а на 15-ти на Национален съвет, който би трябвало да утвърди решенията на градската конференция.
Оставката на Манолова би трябвало да бъде призната от Народното събрание, което започва работа на следващия ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР