Току-що депозирах в деловодството на НС декларация за отказ от

...
Току-що депозирах в деловодството на НС декларация за отказ от
Коментари Харесай

Руди Гела се изкара жертва: Никога не съм вярвал, че ще ми се наложи да правя нещо подобно

„ Току-що подадох в деловодството на Народно събрание декларация за отвод от имунитет като депутат “. Това разгласи в Народното събрание депутатът от „ Продължаваме промяната “ Радостин Василев.
„ Признавам, че в никакъв случай не съм вярвал, че иска ми се наложи да върша нещо сходно, най-малкото тъй като през целия ми умишлен живот и работата ми като юрист, народен представител, министър, постоянно съм се борил и съм търсил спазването на закона и разпоредбите “, съобщи още той от парламентарната естрада по време на съвещанието на Народното събрание в четвъртък.
На 24 април основният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 49-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета на Василев.
Предложението за това пристигна от Софийската градска прокуратура.
Причината – абсурдът при разцепването на групата на „ ИТН ” предходната година, когато депутати на Слави Трифонов се оплакаха, че им е оказван напън да изоставен групата на партията и да поддържат „ Продължаваме Промяната ”.
В известието на прокуратурата беше посочено, че Василев, посредством закани, е направил опит да принуди тогавашния народен представител Христинка Иванова да напусне парламентарната група на Има Такъв Народ в 47-ия парламент.
По-рано Василев съобщи, че няма да се откаже от имунитета си и се очакваше краткотрайна комисия в Народното събрание да обяснява проблема. Сега такава няма да бъде направена.
В края на 47-то Народно заседание Радостин Василев, който до тогава беше министър на спорта от квотата на Слави Трифонов, реши да напусне партията. Той беше определен за депутат в 49-ия парламент от обединението “Продължаваме промяната-Демократична България ”.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР