Отделението по диализно лечение към УМБАЛ “Свети Георги ЕАД –

...
Отделението по диализно лечение към УМБАЛ “Свети Георги ЕАД –
Коментари Харесай

Отделението по диализа на УМБАЛ Св. Георги – на 50

Отделението по диализно лекуване към УМБАЛ “Свети Георги ” ЕАД – Пловдив отпразнува с огромно празненство 50-годишния си празник. На формалната гала на бул. Васил Априлов 15А участваха изпълнителният шеф на университетската болница проф. доктор Карен Джамбазов, началникът на клиниката доктор Георги Цочев, регионалният шеф на Пловдив инж. доктор Илия Зюмбилев, представители на Пловдивската Митрополия, както и сегашни и някогашни медицински експерти на отделението.

“Изказваме признателност към всички чиновници за тяхната непрекъсната отдаденост и висок професионализъм. През годините научихме, че всеки пациент е неповторим и заслужава самостоятелно внимание. Следователно, се грижим за тях като за семейство, споделяйки техните наслади и болки ”, показа доктор Цочев.

Областният шеф на Пловдив инж. доктор Илия Зюмбилев подари икона на Света Богородица като знак на признателност към медицинския екип и пожела здраве и триумфи. “Това, което вършиме е почтено за удивление. От името на цялата регионалната администрация и от мое име, изричам откровени благодарности за вашата отдаденост, професионализъм и непрекъснат блян към вашето развиване с единствената цел – да давате най-хубавото, на което сте способни, в името на човешкия живот. “ – показа Илия Зюмбилев.

“Точно на днешния ден преди 50 години е извършена първата хемодиализа от един човек, който е бил прям модернист. Методиката на хемодиализа с уред, конструиран тук, при нас. Знаете какъв брой е мъчно да промениш мисленето на хората да свикнат с нещо ново и то да стане рутина, която през днешния ден, 50 години по-късно, избавя човешки животи. 50-годишнината е време за равносметка и отварянето на врата към бъдещето. Аз се надявам откровено, че единствено след една година ще бъдете в нова конюнктура с по-добри условия за вас и вашите пациенти. Пожелавам ви го от все сърце! ”, сподели проф. Джамбазов.

Във финала на церемонията доктор Цочев сервира статуетки като знак на самопризнание за отдадената работа през годините на доктор Етел Капон и доктор Панчо Ставрев.

Церемонията завърши с водосвет от Свещеноиконом Виктор Христев от Митрополитския храм “Света Марина ”, който изпя молитва за здраве и благоденствие.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР