Току-що депозирах в деловодството на НС декларация за отказ от

...
Току-що депозирах в деловодството на НС декларация за отказ от
Коментари Харесай

Радостин Василев: Депозирах в деловодството отказ от имунитета си като народен представител

" Току-що подадох в деловодството на Народно събрание декларация за отвод от имунитет като депутат. Признавам, че в никакъв случай не съм вярвал, че иска ми се наложи да върша нещо сходно, най-малкото тъй като през целия ми умишлен живот и работата ми като юрист, народен представител, министър, постоянно съм се борил и съм търсил спазването на закона и разпоредбите ". Това съобщи от Радостин Василев от ПП-ДБ от парламентарната естрада по време на съвещанието на Народното събрание в четвъртък.

Припомняме, че на 24 април основният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 49-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета на Василев. Предложението за това пристигна от Софийската градска прокуратура. Причината - абсурдът при разцепването на групата на " ИТН " предходната година, когато депутати на Слави Трифонов се оплакаха, че им е оказван напън да изоставен групата на партията и да поддържат " Продължаваме Промяната ", предава NOVA.

В известието на прокуратурата беше посочено, че Василев, посредством закани, е направил опит да принуди тогавашния народен представител Христинка Иванова да напусне парламентарната група на ИТН в 47-ия парламент.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР