Токсични яйца вдигнаха на крак властите в Холандия, Белия и

...
Токсични яйца вдигнаха на крак властите в Холандия, Белия и
Коментари Харесай

Токсични яйца предизвикаха тревога в Европа

Токсични яйца подвигнаха на крайник управляващите в Холандия, Белия и Германия. Следи от инсектицид бяха открити в хиляди яйца, предлагащи се на потребителите.

Токсичният препарат фипронил е попаднал върху яйцата. Опасните партиди бяха изтеглени от пазара, а управляващите в трите страни успокоиха своите консуматори, че няма опасности за тях.

Въпреки това се видя безпокойствие у потребителите. Веригата супермаркети „ Алди “ в Германия реши да спре продажбата на яйца като превантивна мярка.

От компанията оповестиха, че още веднъж ще стартират предлагането на тези артикули, когато рискът за потребителите е нулев. Води се следствие по какъв начин рисковите субстанции са попаднали върху яйцата.

Стотици хиляди яйца бяха изтеглени от магазините в Германия – ход, който беше наказан от холандските фермери, макар доказателствата за съществуване на токсични детайли.

Не е ясно по какъв начин фипронилът е попаднал в кокошките. Една от версиите е, че с препарата са чистени стопанските пространства. Няма информация да има риск за българските консуматори.

Европейската комисия разгласи, че е осведомена със случая и следи от близко инспекциите, с цел да бъде обезпечена сигурността на всички консуматори в европейския блок.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР