Токио. В петък сутринта хиляди се събраха на протест срещу

...
Токио. В петък сутринта хиляди се събраха на протест срещу
Коментари Харесай

ТАСС: Хиляди протестират срещу Олимпиадата пред кметството на Токио

Токио. В петък сутринта хиляди се събраха на митинг против провеждането на Олимпиадата пред кметството на Токио, предава сътрудник на ТАСС от мястото на събитието.

Демонстрацията се организира във връзка завършването на щафетата с олимпийския огън преди откриването на Игрите. Протестиращите нямаха право да влизат на площада покрай кметството, където се организира церемонията за отбелязване на края на щафетата. Те се събраха пред полицейския кордон. Въпреки това техните крясъци, призоваващи за унищожаване на игрите, се чуват на площада и пречат на ораторите.

„ Олимпийските игри се организират за спонсорите и олимпийските чиновници. Никой не мисли за елементарните жители и спортисти. В Токио има нов скок на инфекциите [от коронавирус], само че какво ще се случи след Олимпийските игри? Игрите трябваше да бъдат анулирани “, споделя мнението си един участниците в митинга. През последните дни ежедневното нарастване на случаите на COVID-19 в Токио е достигнало до съвсем две хиляди, което е най-високото от януари тази година.

През деня са планувани още няколко митинга. По-специално, протестиращите ще преминат през региона покрай основния олимпийски стадион.

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 година Поради пандемията надпреварите бяха отсрочени за една година, в този момент те ще се проведат от 23 юли до 8 август. Организаторите взеха решение да проведат игрите без задгранични почитатели, а локалните фенове няма да могат да участват на олимпийски събития в шест японски префектури, в това число Токио. Церемонията по откриването също ще се състои в отсъствието на елементарни фенове и на нея ще бъдат позволени едвам 950 чиновници.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР