Токио. Мирела Демирева стигна до втори пореден олимпийски финал на

...
Токио. Мирела Демирева стигна до втори пореден олимпийски финал на
Коментари Харесай

Демирева: Стискайте ми палци на финала

Токио. Мирела Демирева стигна до втори следващ олимпийски край на скок височина. 31-годишната българка завоюва сребро от Рио 2016, а през днешния ден преодоля квалификациите в Токио с сполучлив финален трети опит на 1.95 метра, като усъвършенства с 4 сантиметра персоналното си достижение за сезона. Тя имаше проблеми и на по-долните височини, преодолявайки 1.82 и 1.90 метра също от третите си опити.

" Направих го, с цел да ви нервирам ", разяснява с усмивка Демирева класирането на финала. " Не се панирах след първите две неточности. Беше извънредно значимо да се събера, тъй като другояче нямаше да скачам на край. Исках този край и дадох всичко от себе си ", продължи тя.

" Ако желая да се боря за медалите, ще ми би трябвало персонално достижение на финала. Вярвам, че от време на време човек се готви цялостен живот за един опит в точното време и в точното място. Защо пък на мен да не ми се случи тук. Медалите ще бъдат решени с опити над 2 метра. Така и би трябвало, това е Олимпиада ", сподели още Демирева.

" Щастлива съм, това са пет години работа, непрекъснато искане, труд. Можеш да се трудиш и да не реализираш капацитета си. Щастлива съм, че съм тук и мога да скачам във финала ", добави българката.

Пресявките продължиха над два часа, а за финала се класираха 14 състезателки.

" Тежко беше, само че въпреки всичко това е Олимпиада. Първите 14 влязоха във финала. Условията бяха идентични за всички. Аз се усещам добре. Този сезон диря ритъма си в скока. Но в последна сметка имам късмет, на писта съм и ще дам всичко от себе си. Работила съм доста. Стискайте ми палци на финала ", разяснява още Мирела.

" Изключително значимо е, че България ще има край в леката атлетика. Това е един от най-красивите спортове. Конкуренцията е извънредно огромна. Всички са работили доста, готови са ", добави Демирева.

Финалът ще бъде в събота от 13:35 часа българско време.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР