Токио. Дебютантката на олимпийски игри Ивет Горанова влезе в историята

...
Токио. Дебютантката на олимпийски игри Ивет Горанова влезе в историята
Коментари Харесай

Ивет Горанова с исторически успех в Токио, чакаме медал от карате турнира

Токио. Дебютантката на олимпийски игри Ивет Горанова влезе в историята на карате от шампионата в категория до 55 кг в Токио 2020. 21-годишната ни първа в историята представителка в този спорт записа две победи в груповата фаза и съвсем несъмнено се класира на полуфиналите, което надлежно ще ѝ подсигурява бронзово отличие. Ако в третия си дуел иранката Сара Бахманяр победи Ивет, а туркинята Озчелик загуби, ще се гледат множеството точки, регистрирани в мачовете, тъй като три състезателки ще имат по 2 победи. Засега в това авансово нареждане българката е отпред.

Във втория си мач Ивет реализира впечатляваща победа с 5:1 над най-възрастната и най-титулованата състезателка в света Серап Озчелик. И този дуел с присъединяване на българката предложи по-предпазливи дейности в първата минута, а в средата на дуела туркинята записа първата си точка посредством " юко ". Ивет обаче единствено 10 секунди по-късно записва " ипон " по превъзходен метод и поведе с 3:1, а още толкоз по-късно пристигна и " вадзари " в нейна изгода за 5:1. До края Озчелик имаше две неуважени искания за сполучливи офанзиви и по този начин резултатът остана неизменен, като Горанова можеше да чества страхотния си триумф.

Ивет е в група с туркинята Серап Озчелик (европейска шампионка в кат. до 50 кг и някогашна международна шампионка), Цуюн Уен от Китайско Тайпе (бивша азиатска шампионка и двукратна бронзова медалистка от международни първенства) и иранката Сара Бахманяр (бронз от международното през 2018 в кат. до 50 кг).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР