Точно в 7 секциите в 91 общини отварят за втория

...
Точно в 7 секциите в 91 общини отварят за втория
Коментари Харесай

Втори тур на местните избори: Балотажи се провеждат в 91 общини в страната, гласуваме и с машини

Точно в 7 секциите в 91 общини отварят за втория тур на локалните избори. На балотаж ще бъдат определени още 451 кметове на кметства и 31 кметове на региони в София, Пловдив и Варна, Изборният ден за ще продължи до 20 часа, а в случай че има искащи да гласоподават пред секцията, може да бъде продължен до 21.00 часа. За разлика от първия тур, на балотажа на следващия ден ще може да се гласоподава и с машини. Това се случи откакто машините бяха сполучливо удостоверени от министерството на електронно ръководство, института по метрология и и института по стандартизация.
По изключение част от паспортните служби ще работят
В деня на балотажа част от паспортните служби в страната ще работят изключително Служителите на бранш „ Български документи за идентичност “ ще са с удължено работно време 8:30 до 19:30 часа. Целта е гласоподавателите, които нямат издадена персонална карта или годни документи, тъй като са изгубени, откраднати или с изминал период, да могат да упражнят правото си на глас. ноември по искане на лицето ще бъде издавано уверение, с което да гласоподава.
Гласуване ще се организира и в засегнатите места от бурята през вчерашния ден
Балотажи ще се проведат и в местата, които пострадаха от бурите и мощните ветрове в Североизточна България, твърдят локалните управляващи. След най-пострадалите са селата Долец в община Дулово и Лъвино в община Исперих, където пожарникари се наложи да оказват помощ за възобновяване на вредите. Според прогнозите след прекъсването на преваляванията през нощта в крайните източни региони облачността ще се раздра и намалее, а нови превалявания не се чакат.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР