Точно сега в Италия има едно дълбоко политически разделено общество.

...
Точно сега в Италия има едно дълбоко политически разделено общество.
Коментари Харесай

Какво е политическото бъдеще на Италия


Точно в този момент в Италия има едно надълбоко политически разграничено общество. Това разяснява в изявление за предаването " Нещо повече " по стратегия " Хоризонт " Любомир Кючуков, шеф на Института за стопанска система и интернационалните връзки:

" Ако има избори, по-скоро антиевропейските партии ще завоюват в допълнение гласове, само че въпреки това, поставяйки въпроса за или срещу еврото толкоз дилемно при трендовете, които въпреки всичко надвиват в италианското общество, може да се получи и противоположният сюжет. Очерта се още един политически междупартиен разлом сред " Лигата “ и " Форца Италия “, които бяха съдружници на предходните избори. Освен италианско рецесията има и едно европейско равнище, което не е по-малко значимо и то е обвързвано с трендовете за все по-сериозно нахлуване на популистките и извънредно десни партии в Европа. Евентуалното овакантяване на Италия на еврозоната е доста сериозен риск за самата еврозона ".

Има няколко хипотези за политическото бъдеще на Италия. Това изясни пред " Хоризонт " Христо Петров, дълготраен сътрудник в Рим:

" Първата догадка е някакво техническо държавно управление, което да може да получи избор на доверие в Народното събрание, само че това ще бъде подчинено на предварителна твърда сделка за избори през септември, октомври. Втората догадка е за кабинет, ръководен от Салвини или от неговия заместител, който би могъл да се опита да получи избор на доверие, само че това не дава отговор на упоритостите на водача на " Северната лига “. Третата догадка е още веднъж коалиция сред " Северна Лига “ и " Движение 5 звезди “, към която този път ще се причисли профашистката групировка " Братя от Италия “, която нощес разгласи, че ще се причисли към " Северната лига “ и към " Движение 5 звезди “ като съдружен сътрудник. Това е може би най-поддържаната към този момент догадка, като е евентуално министър председател да не бъде партиен водач ".

Цялото изявление с Любомир Кючуков и Христо Петров можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР