Точно преди половин година поехме управлението със съзнанието, че ще

...
Точно преди половин година поехме управлението със съзнанието, че ще
Коментари Харесай

Премиерът в отчета за половин година: Екип сме, който решава реалните проблеми

„ Точно преди половин година поехме ръководството със съзнанието, че ще се грижим за хората и бизнеса . Освен против часовника се изправяме против гневни политически офанзиви, дезинформация. Бяхме сигурни, че поддръжката е несигурна, само че показахме, че сме екип, който може да се концентрира върху действителните проблеми “. Това съобщи преди днешното съвещание на държавното управление министър-председателят акад. Николай Денков , който направи доклад за 6 месеца ръководство.

Подкрепихме покупателните качества. Инфлацията падна на равнищата отпреди войната - 5,8% е при 6 предишният октомври и е най-ниската от 2 година насам. Взехме ограничения, които подсигуряват ниски цени на продуктите от първа нужда. Обещахме българите да се хранят с повече евтина и качествена храна, уточни още той. Според него тази Коледа щяла да бъде по-добра от миналата.

Премиерът се спря и на правосъдната промяна. " Европа отстрани специфичния мониторинг и признава, че имаме причини да бъдем признати в Шенген. Нидерландия и Австрия го схващат. Въведохме огромна децентрализация за общините. Ще получат 1 милиарда лева през 2024, не по партиен принцип, а където има действителни потребности. През януари чакаме хеликоптери, а през декември нови коли за спешна помощ, сподели още той.

По думите му вложенията в страната са надхвърлили 6 милиарда лева „ По европрограмите бизнесът може да получи 427 млн. лева Ще заплаща по-високи заплати. Ще създадем промяна от стопанска система на евтина работна ръка в стопанска система на добавената стойност. За да се оправим с демографската рецесия в Бюджет 2024 въведохме ограничения за развъждане на деца. В 18-месечната стратегия на държавното управление повече от половината, 60%, ще бъдат завършени през февруари, в средата на управническата ни стратегия. Единственият смисъл това държавно управление да работи е в случай че България се движи в вярната посока “, заключи министър председателят.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР