Точно преди година настоящият депутат от Демократична България“ Ивайло Мирчев

...
Точно преди година настоящият депутат от Демократична България“ Ивайло Мирчев
Коментари Харесай

Какво обясняваше Ивайло Мирчев и какво се случва година по-късно, след като е част от управлението


Точно преди година актуалният народен представител от „ Демократична България “ Ивайло Мирчев – част от ръководещата коалиция, поде дейна акция против така наречен олигарси на Бойко Борисов и против непозволено финансиращата ги, съгласно него, държавна Българска банка за развиване (ББР).

„ В Българската банка за развиване има голям проблем, за който систематично и поредно сигнализираме от 4 години. Този проблем беше потулван и е вярно, че служебният министър на стопанската система стартира инспекция “, бяха думите на Мирчев от 18 май 2021 в студиото на NOVA.

„ От 2017 година имаме поредни дейности да сигнализираме… Този проблем е от 4 години и какво е направено за това време? ”, попита Мирчев преди година. Той дава за образец Младен Михалев-Маджо, на чиято компания ББР е отпуснала заем от 19 милиона лв.. Тогава Мирчев прикани да се прегледа по какъв начин се е случило това: „ Трябва да се ревизира по какъв начин с изключение на концесиите по плажовете, компания обвързвана с някогашния началник на Бойко Борисов в СИК получава подобен заем от ББР. По какви критерии се отпускат такива заеми “, попита Мирчев.

Активистът на Демократична България даже пусна във Facebook внушително видео с „ разкрития “ за подаръците за приятелите на Борисов. „ Над една година с Христо Иванов питаме господин Бойко Борисов за връзките му с Младен Михалев – Маджо. Над една година ние нямаме отговор “, споделя яростно Ивайло Мирчев преди година в ТВ студио.

Година по-късно той към този момент е депутат, а партията му е част от ръководещата коалиция. И господин Мирчев спря да пита!? Спират и видеата му във Facebook, които „ уличават корупционни практики “, покривани от страната. Защото към този момент той е част от ръководството на страната, а визираните от него лица – рожба на корупционния и мафиотски преход, не престават да живеят в комфорт и да черпят с цялостни шепи държавни запаси.
Маджо
За някогашния необут от СИК Младен Михалев – Маджо, се твърди, че имат бизнес за стотици милиони, владее съвсем цялото Черноморие и концесията на съвсем всички български плажове. Според обява в Bird.bgq, която се базира на дипломатически отчет на Съединени американски щати, оголен от Wikileaks, Маджо имал общо и с парите от градежа на автомагистралите, за които Рашков твърди, че били теглени „ в чували и сакове “, опровергана от неговите подчинени от ГДБОП.

Реакции за тази информация новото държавно управление на Петков няма. Няма и въпроси на Ивайло Мирчев (а можеше най-малко да повтори най-малко тези, които задаваше преди година). Вместо разкрития и късане на връзките на страната с подземните босове от 90-те, изживяващи се като олигарси на ярко, държавното управление мълчи. Дори освен това: по неофициална информация връзките Маджо са непосредствено с премиера Кирил Петков, като с помощта на тях, макар сигналите от Съединени американски щати, банката му Интернешънъл Асет Банк е една от най-силните сега.

В средата на февруари пък стана ясно, че Агенцията за държавния запас и военновременни ресурси търгува горива с една избрана фирмa – „ Бент ойл “, която може да бъдe афилирана тъкмо с Младен Михалев – Маджо. За това заяви “Биволъ ”, базирайки се на три самостоятелни източника. И друга медия – в. “Сега ”, заяви за договорка със обвързвана с Маджо компания през юли 2021 година, а през ноември ръководителят на организацията бе заменен. От началото на годината Държавна организация „ Държавен запас и военновременни ресурси “ е сключила четири мегасделки за доставка на горива за запаса на стойност 68,8 млн. лева с еднакъв снабдител – компания „ Бент ойл “. Тя е била единствената компания, подала предложения по сключваните на стоковата борса покупко-продажби с запаса.

От началото на годината запасът е пуснал две огромни поръчки за възобновяване на горива – за 32 363 тона дизелово гориво и за 61 300 тона бензин. Поръчката за дизела е с планирана стойност 70 млн. лева, като по нея досега има подписани три контракта, всичките с „ Бент ойл “, на стойност надлежно 9.8 млн., 19.3 млн. и 22.2 млн. лева Първоначално декларираните размери не са достигнати и е допустимо по тази процедура да има още възлагания.

И защото войната в Украйна няма изгледи да завърши скоро, единствено може да гадаем по какъв начин би растяла тази сума.

Това значи, че упоменатият от премиера Кирил Петков като фигурант на прословутия лист за основния прокурор Младен Михалев остава стеснен сътрудник с страната в покупко-продажбите за доставка на горива за потребностите на запаса.

Логично поражда въпросът: Защо Ивайло Мирчев спря да пита?! А може би новото държавно управление – демократи и обещаващи „ смяна “ – просто „ осиновиха “ „ приятелите на Борисов “? Или пък може би точно приятелите на Борисов „ осиновиха “ новото държавно управление?

Питай, Мирчев! Питай!

Източник
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР