Точно преди две години японският технологичен гигант направи най-изненадващото представяне

...
Точно преди две години японският технологичен гигант направи най-изненадващото представяне
Коментари Харесай

И Sony ще произвежда електромобили. Създава дъщерна автомобилна компания

Точно преди две години японският софтуерен колос направи най-изненадващото показване на годишната конференция CES в Лас Вегас, показвайки първообраз на собствен личен модел на електрически автомобил.

В началото на тази година компанията акцентира, че изследва все по-сериозно опцията за стартиране на пазара на собствен личен електрически автомобил, предават международните организации.

По този метод компанията се причислява към софтуерни съперници като Xiaomi и Foxconn, които навлизат в бързо разрастващата се промишленост.

Главният изпълнителен шеф на Sony Кеничиро Йошида разгласи основаването на дъщерната автомобилна компания, която ще се споделя Sony Mobility Inc.

Технологичният колос показа първообраз на електромобил от вида SUV, само че към момента не дава детайлности за цената или датата на стартиране на пазара.

Електричекият седан на компанията ще се споделя Sony Vision-S и би трябвало да показва софтуерната мощност на конгломерата. Колата ще разполага с 33 разнообразни датчика във и отвън колата, ще има доста екрани, новаторска аудио технология и непрекъсната съгласуваност.

Vision-S е екипиран с вътрешни и външни датчици и към този момент се употребява от компанията за тестване на технологиите за самостоятелно шофиране.

Sony е водач в изработването на датчици за самостоятелни и самонаблюдаващи се транспортни средства - възходящ сегмент от нейния бизнес със датчици, който обгръща по-голямата част от смарт телефоните и цифровите фотоапарати в света.

Секторът на електрическите транспортни средства е към момента дребен, като съставлява единствено към 3% от актуалните продажби в Съединени американски щати, само че притегля огромен интерес и вложения.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР