Точно на Деня на детето ние, българите, разбрахме, че избраните

...
Точно на Деня на детето ние, българите, разбрахме, че избраните
Коментари Харесай

Изложбата Майчин дом, която ознаменува боя в парламента

Точно на Деня на детето ние, българите, разбрахме, че определените за народни представители се държат като тодлъри. Току- що проходили, шумни и първоначални, тотално незапознати с нормите за живот в едно претендиращо за топла връзка с цивилизацията общество. Малки, бързи, потайни и в развой на напредък. Тодлърите още не могат да ръководят вестибуларния си уред и страстите добре - депутатите също, само че за сметка на това ръководят нас.

Спречкването в Народното събрание през вчерашния ден бе наречено прекомерно гръмко " пердах ", а си беше класическа махленска кавга, като най-големият проблем в него не беше, че двама души си размениха обиди, а няколко други се наелектризираха на размирна периодичност. Проблемът беше, че това се случи в, посетили Народното събрание и наблюдаващи съвещанието като специфични посетители по случай Международния ден на детето.
 Огледалото на българските срамотии 2 юни 2022 | Старият свят на привидностите си отива. Колкото по-бързо го разберем, толкоз по-добре. Защото, когато човек...
Комично се получи, когато председателстващия съвещанието Кристиан Вигенин елегантно предложения депутатите незабавно след абсурда сред Костадин Костадинов и депутата от " Продължаваме Промяната " Искрен Митев на откриването на изложбата за историята на " Майчин дом ". Вигенин, с цел да стопира напрежението, даде отмора до 12 часа.

Така народните представители имаха късмет да успокоят нервите си, до момента в който следят архивни фрагменти на в страната, в която се раждат все по-малко деца, а към този момент родените стават очевидци на грозни подиуми.

Когато те нарекат Господин #Копейкин и се разпознаеш и тригърнеш Posted by on Wednesday, 1 June 2022
Всъщност изложбата " История на " Майчин дом " в фотоси и документи ", подредена във връзка 1 юни в Народното събрание бе открита от ръководителя на Парламента Никола Минчев в наличието на Ръководството на СБАЛАГ " Майчин дом ", заместник-министъра на Здравеопазването госпожа Невена Цанкова, представители на Президентството, ДАА, Западноевропейския митрополит Антоний, депутати и посетители.



В документалната експозиция са показани малко известни архивни документи за най-ранната история на болничното заведение чак до наши дни.

Идеята за първата профилирана АГ болница е на Княгиня Мария-Луиза, която през 1883 година взема решение да построи със свои средства " Матерните ". Началото на градежа е през 1896 година, а формалното разкриване на първата профилирана акушеро-гинекологична болница Майчин дом " Княгиня Мария-Луиза ", се реализира на 19 ноември 1903 година в наличието на Цар Фердинанд, депутати, дипломати, министри, духовенството и жители.

Първият шеф на болничното заведение е доктор Димитър Стаматов, на " Майчин дом ".

В рамките на новоизградената постройка, той разкрива в началото три отделения с общо 40 кревати - 20 акушерски и 20 гинекологични. По-късно разбирайки нуждата от независимо инфекциозно поделение, той съумява още през 1906 година да осъществя стартирането му в употреба. Родилната зала е дребна - с 1 легло, обвързвана с дребната операционна, до която е огромната операционна. Водопроводната мрежа обгръща всички пространства на болничното заведение, а всяко поделение е снабдено с резервоари за вода с размер от 3 куб. м. Осветлението е електричество. Болничното долни дрехи е задоволително и положително, чистотата - забележителна. Изобщо, структурно и функционално доктор Стаматов устройва болничното заведение по този начин, че обезпечава допустимо за времето си съвременен лековит развой.

Д-р Стаматов прави енергични действия и за канализиране на квартала, а с него и на болничното заведение, както и за преобразяване на пустеещото поле пред фасадата на болничното заведение в градина — сегашната градина пред остарелия " Майчин дом ".

Днес доктор Димитър Стаматов е приет за патриарх на българското акушерство и гинекология и името му вечно ще остане в историята. Надали обаче можем да кажем същото за депутатите, които през вчерашния ден получиха късмет да се срещнат с историята на най-голямата АГ болница.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР