Точно както се очакваше, Samsung отчете 17,57 трилиона корейски вона

...
Точно както се очакваше, Samsung отчете 17,57 трилиона корейски вона
Коментари Харесай

Samsung засилва мобилния си сегмент със сгъваеми, 5G смартфони

Точно както се очакваше, Samsung регистрира 17,57 трилиона корейски вона оперативни облаги (15,45 милиарда долара) за третото тримесечие на 2018 година, което е връх за софтуерния колос. Както и през последните години, бизнесът с чипове е най-силното перо на компанията. Той осъществя 13.65 трилиона вона (12 милиарда долара) от оперативната облага за тримесечието при 24.77 трилиона вона (22 милиарда долара) консолидирани доходи. Мобилният бизнес на Samsung също регистрира консолидирани доходи от 24,77 трилиона вона (22 милиарда долара), само че облагата му за същия интервал е 2,2 трилиона вона (1,9 милиарда долара), което се дължи на намалените продажби на устройствата от междинен и невисок клас, както и на увеличените маркетингови разноски.



Samsung, несъмнено, добре си дава сетка, че конкуренцията занапред ще става все по-сериозна, защото на пазара се появяват от ден на ден устройства от премиум класа. Затова и на всички в компанията е ясно, че единствено с продажба на флагмани няма по какъв начин да бъде обезщетено посредственото показване на продуктите в останалите ценови групи. През 2019 година компанията възнамерява да укрепи своя мобилен сегмент като показа сгъваеми, 5G смарт телефони, както и да промени тактиката си в ниския и междинния клас. Възможно е Samsung да показа първия си смарт телефон със сгъваем екран още през ноември, преди да се появят премиум моделите от тази серия.

Освен това, корейската корпорация възнамерява да пусне на пазара гъвкави и сгъваеми екрани за коли и по-големи устройства като преносими компютри, с цел да може по този метод да разшири своя OLED бизнес през 2019 година През третото тримесечие, този сегмент от портфолиото на Samsung регистрира по-висока облага от предходното, което дава здрава основа за сходна тактика.

Не на последно място, Samsung чака спадът в цените на памет-чиповете NAND да бъде обезщетен от възходящото търсене на облачния пазар и засиленото търсене на разновидности за мобилно предпазване. Компанията също по този начин ще разнообрази продуктовата си линия с 3D датчици, датчици за пръстови отпечатъци, както и с чипове с приложение в автомобилостроенето и Интернет на нещата.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР