Точно както кашлицата може да бъде един от признаците на

...
Точно както кашлицата може да бъде един от признаците на
Коментари Харесай

Пърхотът - признак на нелечима болест

Точно както кашлицата може да бъде един от признаците на редица болести, пърхотът може да се появи по разнообразни аргументи. Според английски специалисти пърхотът в някои случаи е един от признаците на заболяването на Паркинсон.

Това е нелечимо прогресивно заболяване на ЦНС и има няколко основни характерности. Говорим за тремор (ръкостискане), брадикинезия, нарушаване на походката. Ранните признаци могат да се появят 6-7, а от време на време и 10-15 години преди първите клинични признаци.

По-рано американски учени оповестиха, че един от най-честите признаци, показващи допустима поява на това заболяване, е необикновеното изпотяване. Най-често не цялото тяло се изпотява доста, а единствено горната му част и незабавно би трябвало да обърнете внимание на това.

Болестта на Паркинсон се смята за присъща за възрастните хора. Лекарите обаче означават, че заболяването се демонстрира в обособени признаци доста преди началото на стадия, когато ръцете стартират да треперят.

Обърнете внимание на странната смяна в настроението, загуба на тегло (докато индивидът не е на диета), асиметрично придвижване на ръцете при вървене (едната ръка е леко сгъната в лакътя и изостава).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР