Тоалетната хартия изглежда като най-важното хигиенно пособие в банята. Но

...
Тоалетната хартия изглежда като най-важното хигиенно пособие в банята. Но
Коментари Харесай

Тези 4 причини може да ви откажат от ползването на тоалетна хартия

Тоалетната хартия наподобява като най-важното хигиенично помагало в банята. Но в действителност, в доста азиатски страни хората даже я нямат в домовете си.

Когато става въпрос за тоалетна хартия, множеството от нас желаят най-меката ролка с допустимо най-хубавата миризма, като има възможност даже да не се замисляме по какъв начин това може да не е най-здравословният метод да останем чисти.

Екипът на " Bright Side " решива да разбере за какво потреблението на може да не е най-хубавият избор за вашето здраве.

Може да раздразни интимните ви елементи
свързани новини7893на 18.11.2020
Винаги е значимо да четете етикетите, когато купувате избрана стока. Въпреки, че тоалетната хартия е хигиеничен артикул, фирмите отхвърлят да изброят всички съставки в нея, оправдавайки се със " опазване на комерсиалните секрети ".

Опасен химикал, наименуван формалдехид, обаче постоянно се употребява при изработката на тоалетна хартия, с цел да може тя да бъде по-здрава и мека. Формалдехидът може да бъде доста провокиращ за интимните ви елементи и даже да докара до по-чувствителни очи, кожа и гърло.

Може да провокира алергии

Ароматизираната сигурно мирише добре и може да бъде прелестно допълнение към вашата баня, само че тези атрактивни парфюми, в действителност, могат да доведат до алергии. За да накарат тоалетната хартия да мирише като пролетна градина, фирмите постоянно употребяват изкуствени аромати, които могат да нарушат здравословното pH на интимните ви елементи и даже да причинят гъбични инфекции.

Може да повлияе на вашето репродуктивно здраве

Купуването на рециклирана може да наподобява като умишлен избор, само че постоянно тя съдържа мощен ендокринен унищожител, наименуван бисфенол А или BPA. BPA е химически сходен на хормона естроген, който е от решаващо значение за плодовитостта и действието на матката.

Тъй като имитира естроген, BPA може да докара до проблеми с репродукцията. Всъщност, избягването на BPA е едно от първите неща, които медицинските специалисти предлагат на дамите, които желаят да основат семейство.

Може да не прави работа

Въпреки, че се допуска, че тоалетната хартия би трябвало да ви дава чувство за непорочност, това може да не е най-ефективният метод за разчистване на интимните елементи. Освен, че предизвиква раздразнение, избърсването с е обвързвано с риск от разпространяване на микроби и фекалии по ръцете и ноктите.

Използването на биде, да вземем за пример, може да е по-добър метод да останете чисти и защото всичко, което употребявате, е вода, то е по-нежно и към кожата ви.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР