Тийнейджърката Коко Гоф триумфира за първи път в турнир от

...
Тийнейджърката Коко Гоф триумфира за първи път в турнир от
Коментари Харесай

Коко Гоф спечели US Open

Тийнейджърката Коко Гоф победи за първи път в шампионат от “Големия шлем ” с триумф на финала на US Open против новата международна номер 1 Арина Сабаленка - 2:6, 6:3, 6:2 за 2 часа и 3 минути игра.

Битката за трофея се трансформира в типично състезание на несъразмерна експанзия от ракетата на беларускинята и изключителна отбрана от страна на американката. Цели 66 непредизвикани неточности бяха осъществени от двете финалистки, което способства за ниското качество на продукцията на мача, само че пък и нервното напрежение предстоящо взе връх, предава Спортал.

Сабаленка през целия мач държеше развиването на разиграванията на своята ракета, само че направи единствено 25 уинъра за сметка на цели 46 неточности. Гоф беше надалеч по-обраната тенисистка с 12 печеливши удъра и 19 грешки, което ѝ обезпечи крайния триумф.

Коко Гоф е четвъртата друга американка с успех на US Open през XXI век - другите са Слоун Стивънс (2017 година), Серина Уилямс (2014, 2013, 2012, 2008, 2002) и Винъс Уилямс (2001). Също по този начин тя е най-младата двукратна финалистка в “Големия шлем ” от Мария Шарапова насам, която през 2006-а доближи последното ходило на US Open, а през 2004-та беше спечелила “Уимбълдън ”. Предишният “мейджър ” край за Гоф беше на “Ролан Гарос ” предходната година, когато Ига Швьонтек я разпиля с 6:1, 6:3.

Любопитен факт е, че за 15-и път в последните 17 финала от " Шлема " по-младата финалистка печели купата. Шампионката Гоф пък ще е на трето място в света от понеделник.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР