Тийнейджърка от Мездра поиска от магистратите да й позволят да

...
Тийнейджърка от Мездра поиска от магистратите да й позволят да
Коментари Харесай

Тийнейджърка реши да смени името си, за да няма нищо общо с баща си, но ...

Тийнейджърка от Мездра изиска от магистратите да й разрешат да смени бащиното и фамилното си име, тъй като не била виждала и не желала да вижда татко си. За задачата момата завела дело в районния съд в Мездра, само че от там непосредствено я отсвирили и тя подала тъжба пред магистратите от окръжния съд във Враца, написа BulNews.bg. П.Л.Л. желае да смени бащиното и фамилното си име на П.П.Г. Като съществени аргументи за решението си момието показало, че от 2005-та година родителите й са разведени и оттогава не е виждала татко си. За нея от самото начало се били грижили майка й и нейните родители. Баща й бил лишен от наставнически права и не я е търсил, не се е интересувал от нея, не й е плащал прехрана.

В знак на признателност към бабата и дядото си момичето желало да носи бащиното и фамилното име на дядо си. В отбрана на внучката си пред магистратите показания дал и дядото, който изразил пред съда своето единодушие тийнейджърката да носи неговите имена.

Показания дали съседи и познати на момичето, които разказали, че в никакъв случай не са виждали татко й, а поради този факт детето още от малко нямало самочувствие. Всичко това предиздвикало момичето да изиска да си смени името и да няма нищо общо с татко си. Доводите й обаче не трогнали магистратите, които декларирали, че това не са " значими условия " за промяна на имената й по смисъла на закона.

Решението на окръжния съд във Враца е дефинитивно и не предстои на касационно обжалване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР