Тийнейджър преби жестоко 60-годишна служителка на Центъра за настаняване на

...
Тийнейджър преби жестоко 60-годишна служителка на Центъра за настаняване на
Коментари Харесай

Жестокост! Момче би с лопата социална служителка

Тийнейджър преби грубо 60-годишна служителка на Центъра за настаняване на деца и младежи с увреждания в Смолян. Инцидента е станал на 20 септември вечерта, само че през днешния ден бе оповестен от полицията. Срещу младежа е стартирано досъдебно произвеждане за безчинство. Нападението е станало по време на нощното дежурство на Пенка Пойдовска, която е чиновник обществени действия в центъра. Жената преди този момент била заплашвана. " Ние отиваме със боязън на работа, той непрекъснато ни заплашва, още при постъпването на мен на промяната, сътрудника си отива и вика, тая нощ ще те пребия, ще те убия ", сподели Пойдовска пред Българска национална телевизия.

16-годишният юноша издебнал дамата и ѝ нанесъл голям брой удари с юмруци и железна лопатка. Жената към момента е в болница и в потрес от случилото се. Това не е първия случай с младежа. " Търсейки влияние посредством наказването, той минава през локалната комисия за битка с противообществените прояви, на последната комисия е имало двама члена които са били срещу наказване, същото дете е сега с последно предизвестие за настаняване във ВУИ ", разяснява Момчил Караиванов, секретар на община Смолян.

От общината и фондацията, която управлява обществената институция, признават за казуса. " Вече е социална загадка че там има деца с доста мъчно държание, което излиза отвън рамките на допустимото, заради това няма никакви искащи за работа и се въртим в един безусловно циничен кръг ", сподели Сабина Събева от Фондация Международна обществена работа. Според институциите би трябвало да бъдат основани обособени центрове за младежи с проблематично държание. Но до момента в който това стане 16-годишното момче ще живее в центъра в Смолян. А потърпевшата жена е безапелационна че в никакъв случай повече няма да се върне на работа там.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР