Титаник е един от най-известните лайнери в света, известен със

...
Титаник е един от най-известните лайнери в света, известен със
Коментари Харесай

10 неща, които не знаете за Титаник

Титаник е един от най-известните лайнери в света, прочут със конфликта си с айсберг и трагичното си поглъщане на 15 април 1912 година
Ще ви представим 10 малко известни обстоятелството за Титаник:
1. Тренировка за използването на избавителните лодки на кораба е трябвало да бъде извършена, само че е анулирана. Била е планувана за деня, в който корабът потъва.
2. Известният по това време шоколадов необут Милтън Хърши е имал билет за Титаник, само че заради бизнес задължения анулира резервацията си.
3. Оцелял от нещастието японски пътник е считан за страхливец, когато се завръща в страната си, заради обстоятелството, че не е един от починалите.
4. Четирите емблематични комина са измама. В реалност е работел единствено един от тях. Останалите три са били просто част от дизайна на кораба, с цел да наподобява той по-внушителен.
5. Бюджетът за кино лентата Титаник е в реалност по-голям от този на кораба Титаник.
6. Айсбергът потопил Титаник стартира своето смъртоносно пътешестване някъде през 1000 година преди новата епоха.
7. Главният пекар на кораба оцелява, тъй като е пиел толкоз доста алкохол, че той резервира органите му в ледените води.
8. Титаник е единственият океански лайнер, който в миналото е бил потапян от айсберг.
9. Повечето от избавителните лодки не са били натоварени в цялостния потенциал на опциите им. Ако това се бе случило, всички пасажери щяха да оцелеят.
10. Катастрофата на Титаник би могла да бъде избегната, в случай че капитанът беше получил известие за айсберга 30 секунди по-рано.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР