Тирана. Албанският премиер Еди Рама заяви в интервю за CNN,

...
Тирана. Албанският премиер Еди Рама заяви в интервю за CNN,
Коментари Харесай

CNN: Еди Рама заяви, че Албания ще приеме около четири хиляди афганистанци

Тирана. Албанският министър председател Еди Рама съобщи в изявление за CNN , че страната му ще одобри към четири хиляди афганистанци и че това не е въпрос на вяра или цвят на кожата, а на човещина. Рама сподели, че Албания би трябвало да обезпечи заслон и доверие на бежанците по време на рецесия.

„ Не става въпрос за религия или цвят на кожата, а за хора, би трябвало да им дадем заслон. Как можем да позволим на тези хора да умрат? Как да им затворим вратата? " Работим за тяхното приемане, ще бъдат към четири хиляди ", сподели Рама, съгласно албанските медии.

Той уточни, че решението на албанското държавно управление да помогне на афганистанците няма набожен темперамент, като добави, че фактът, че Албания и Афганистан са най-вече мюсюлмански страни, няма никакво значение за решението на държавното управление да одобри тези бежанци.

„ Аз съм католик. Жена ми е мюсюлманка. И двете ми по -големи деца са православни. Най -малкият ни наследник, в случай че желае, може да избере да бъде от еврейската религия. „ Това са хора, без значение от цвета на кожата, културата или религията “, добави той.

Според него, в случай че Европейският съюз и Съединени американски щати решат да отдръпват поддръжката за афганистанските бежанци, Албания няма да го направи, а ще им даде леговище.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР