ТИР помете лек автомобил в Айтос, загинаха трима, двама с

...
ТИР помете лек автомобил в Айтос, загинаха трима, двама с
Коментари Харесай

Жестока катастрофа в Айтос погуби три живота


ТИР опустоши лек автомобил в Айтос, починаха трима, двама с в тежко положение в болничното заведение.

Тежкият камион е бил претрупан със жито и до момента в който се е спускал по пътя от Провадия към Айтос, удря лек автомобил, в който се вози цяло семейство. След което камионът се обръща в близката градска градина.

Загиват на място бащата, карал автомобила, и двете му деца на 5 и на 8 години. Майката, на 32 години, пътуваща на предната дясна седалка, е с контузии на гръдния панер и е откарана в бургаската болница. Жената е отказала хоспитализация.

В реанимацията на бургаската болница, с заплаха за живота, е настанен и 17-годишен юноша от айтоското село Пещерско. Момчето най-вероятно или е прекосявал по пътя, или е бил в крайпътната градина, където е ударен от ТИР-а. В същото поделение е настанен и лидерът на товарния автомобил, който е с фрактури на лявата подбедрица и дясната предмишница. Екипи на пожарната се наложи да срежат кабината на камиона, с цел да го извадят.

Катастрофата е станала към 21.20 часа нощес на айтоската улица " Хаджи Димитър ", против Държавно горско лесничейство, прецизира БГНЕС.

От лидера на товарния автомобил е взета кръв и урина за химичен разбор за приложимост на алкохол или наркотични субстанции. От Министерство на вътрешните работи Бургас оповестиха, че причина за злополуката най-вероятно е придвижване с несъобразена скорост и зародила техническа нередовност - щета в спирачната уредба.

Работата по случая продължава от чиновници на Районно ръководство - Айтос.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР