Типът демокрация, който беше привнесен отвън, не успя да спечели

...
Типът демокрация, който беше привнесен отвън, не успя да спечели
Коментари Харесай

Лилия Попова: Страхът от гражданска война върна талибаните толкова бързо в Афганистан

" Типът народна власт, който беше привнесен извън, не съумя да завоюва сърцата и мозъците на хората в Афганистан . Много мои другари в Афганистан споделят, че за тях най-хубавият образец за мюсюлманска страна е Турция в по-консервативния ѝ вид - почитаща религията, с патриахрален модел на живот. Американците се вклиниха, направиха доста положителни неща, само че не усетиха народопсихологията на афганистанците ". 

Това сподели пред БНР журналистът от сп. " Жената през днешния ден " Лилия Попова. Между 2002 и 2005 година тя е живяла в Афганистан, където е работила в самостоятелна осведомителна организация. 

Според нея талибаните ще се опитат да покажат трансформация, с цел да си обезпечат интернационална легитимност

" Но мои другари не считат, че това ще се случи... Хората бяха доста обнадеждени в първите години след прогонването на талибаните. Но последователно хората започнаха да одобряват освободителите като агресори . Страхът от революция върна толкоз елементарно талибаните в Афганистан ". 

 

 

 

В предаването " 12+4 " Попова уточни, че  в случай че България не подписа дипломатически връзки с талибаните, страната ни би трябвало да одобри бежанците от Афганистан

Интервюто с Лилия Попова можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР