Тимът на България изостана в двубоя срещу Великобритания от първия

...
Тимът на България изостана в двубоя срещу Великобритания от първия
Коментари Харесай

Великобритания поведе срещу България след загуба на Кузманов

Тимът на България изостана в дуела против Англия от първия ден на новото международно състезание по тенис за мъжки тимове - Купата на АТР в Австралия. Мачът от група С в Сидни стартира със среща на сингъл сред вторите ракети Димитър Кузманов и Камерън Нори, в която нашият отстъпи с 2:6, 6:3, 2:6 след съвсем 2 ч. игра.

Това беше първи мач сред 26-годишния българин (№423 в ранглистата) и 24-годишния британец (№53) във веригата на АТР. Двамата имаха един дуел на юношеско равнище на шампионат от сериите " Фючърс " в Ираклион (Гър) през 2014 година, изгубен от нашия с 1:6, 1:6.

Двубоят на ст. " Кен Роузуол Арина " стартира тежко за Кузманов и той позволи пробив още в първия гейм, който продължи повече от 6 мин. и мина два пъти през тъждество, два избавени брейкбола и един пропуснат геймбол. Пловдивчанинът по този начин и не съумя влезе в темп до края на частта и след още един брейк в сервиса му Нори поведе с 1-0.

Във II сет Мико започва надалеч по-уверено и небрежно дръпна с 3:0 след пробив във втория гейм. След това българинът умерено взимаше подаванията си и след 1:20 ч. игра резултатът беше подравнен при първата разкрила се опция.

Решаващият сет стартира по огледален метод и Нори реализира брейк във втория гейм, единствено че Кузманов незабавно върна пробива. В този миг нашият изиска здравно спиране и получи помощ от физиотерапевт на корта. След това британецът още веднъж взе подаването на българина и затвърди задатъка си на 4:1. След още един медицински таймаут Мико остана съвсем бе съпротивителни сили и дуелът завърши с следващ брейк за британеца след 1:59 ч.

Във втората среща един против различен ще се изправят първите ракети - Григор Димитров (№20 в света) и Даниъл Евънс (№42). След това има плануван и дуел на двойки, който може да се окаже решителен за крайния резултат. За него са декларирани Адриан Андреев и Александър Лазаров против Джейми Мъри и Джо Салисбъри.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР