Тимът на Австрия победи този на Северна Македония с 3:1

...
Тимът на Австрия победи този на Северна Македония с 3:1
Коментари Харесай

Австрия надделя над Северна Македония в интересен мач

Тимът на Австрия победи този на Северна Македония с 3:1 в първи мач от Група С на UEFA EURO 2020. Символичните домакини откриха резултата след попадение на Щефан Лайнер (18), само че 10 минути по-късно Горан Пандев възвърне равенството. Възпитаниците на Франко Фода доближиха до второ попадение, откакто Михаел Грегорич (78) се възползва от центриране на Давид Алаба и се разписа в мрежата на Столе Димитриевски, а в последната минута на постоянното време Марко Арнаутович оформи крайния резултат.

Това бе първа историческа победа за Австрия на Европейско състезание, откакто от двете си присъединяване досега на този конгрес бяха записали две равенства и четири загуби.

Двата отбора стартираха в умерено движение. Австрия задържаше топката в нескончаем интервал от време, само че играчите на Северна Македония стояха добре подредени в личната си половина. Символичните посетители демонстрираха, че ще разчитат на контраатаки, като при една от тях в 4-ата минута Езджан Алиоски центрира по земя в наказателното поле, само че отбраната пред Даниел Бахман се оправи и почисти кълбото.

В идващите минути дейностите на терена не се трансформираха и Австрия държеше контрола на топката, до момента в който възпитаниците на Игор Ангеловски не се притесняваха да одобряват играта надълбоко в личната си половина. Символичните домакини незабавно залагаха на висока преса, когато изгубеха притежанието на кълбото.

В 18-ата минута Австрия съумя да открие резултата. Марсел Сабицер с превъзходно центриране на далечната греда откри Щефан Лайнер, който от близко преодоля Столе Димитриевски.

Символичните домакини продължиха да бъдат по-агресивният отбор и продължиха да пресират високо противника си. В 22-ата минута Марсел Сабицер още веднъж можеше да влезе в ролята на помощник, откакто центрира остро на близката греда, само че последвалият изстрел на Саша Калайджич бе отразен от Столе Димитриевски.

В 28-ата минута Северна Македония възвърне равенството при първата си по-сериозна опция. Звездата на отбора Горан Пандев се възползва от недоразумение в отбраната на Австрия, след което Даниел Бахман опита да изпревари нападателя и да улови топката, само че не съумя и за 37-годишният футболист остана лесната задача да вкара кълбото в опразнената мрежа.

Попадението вдъхна убеденост във възпитаниците на Игор Ангеловски и те придвижиха играта в средата на терена. Двата отбора предоставиха равностойна игра, само че в идващите минути липсваха головите рискове. В 37-ата минута Стефан Ристовски насочи отдалечен изстрел, само че топката прелетя високо над вратата.

Четири минути преди края на първото полувреме Александър Трайковски получи жълт картон, откакто удари с лакът Александър Драгович в лицето. Шведският арбитър Андреас Екберг реши, че нарушаването не е толкоз жестоко, с цел да го в профил от играта.

На почивката селекционерът на Австрия Франко Фода направи една смяна, заменяйки получилия тежък удар в лицето Александър Драгович и включи в игра Филип Лайнхарт.

Символичните домакини стартираха нападателно и втората част, пробвайки се да пресират високо противника си. От своя страна футболистите на Северна Македония не демонстрираха, че това може да ги тормози и продължиха да залагат на рискови контраатаки.

В 51-ата минута Северна Македония можеше да остане в понижен състав, откакто Езджан Алиоски влезе жестоко в краката на Ксавер Шлагер, само че основният арбитър Андреас Екберг му сподели единствено жълт картон.

Селекционерът на Австрия Франко Фода опита да ускори нападателната си мощност, включвайки в игра Марко Арнаутович.

В 64-ата минута символичните посетители имаха отлична опция да създадат цялостен поврат, откакто Бобан Николов бе изведен в наказателното поле, само че Даниел Бахман излезе прозорливо и мазета топката, след което Горан Пандев опита технично да осъществя, само че прати кълбото над вратата.

Австрия отговори две минути по-късно, когато две от запасите направиха отлична композиция. Марко Арнаутович центрира в наказателното поле, където Михаел Грегорич продължи технично с глава, само че Столе Димитриевски превъзходно мазета.

В 74-ата минута възпитаниците на Игор Ангеловски проведоха бърза контраофанзива. Елиф Елмас получи в наказателното поле и незабавно нанесе изстрел, само че Мартин Хинтерегер блокира удара и не разреши топката да доближи до вратата на Даниел Бахман.

Четири минути по-късно Австрия още веднъж излезе напред в резултата. Давид Алаба центрира превъзходно на близката греда, където Михаел Грегорич съумя да изпревари отбраната на символичните посетители, както и вратаря Столе Димитриевски и осъществя в мрежата.

В последната минута на дуела Марко Арнаутович бе изведен чудесно от Конрад Лаймер, след което нападателят напредна и невъзмутимо осъществя в долния ляв ъгъл.

Малко след третото попадение Столе Димитриевски се намеси уверено, откакто пресече топката пред Михаел Грегорич. Това бе и последното по-интересно деяние в мача.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР