Тиквичките са неизменна част от менюто ни през пролетта и

...
Тиквичките са неизменна част от менюто ни през пролетта и
Коментари Харесай

Италиански дни: 6 рецепти с тиквички за лятото

Тиквичките са неизменима част от менюто ни напролет и лятото. Предполагам, че всички знаем десетки способи да ги подготвяме. Ако имате обичана рецепта, оставете ми я в коментар и аз на драго сърце ще я тествам!

За мен пържените тиквички на баба ми с подлучено кисело мляко с копър остават вечно номер едно, само че през днешния ден към този момент няма кой да стои до тигана с часове и да пържи тиквички, които да изчезват за секунди от масата. Просто на някои неща единствено бабите са способни – с тяхната безкрайна любов, достигаща до цялостно себеотричане.

За благополучие, има и други изцяло допустими способи да приготвиш вкусни тиквички. В Италия се ядат всячески, тъкмо както и в България. Класика в жанра (особено в Тоскана) са пълнените тиквички с риба звук. Много са вкусни и на грил с галета и зехтин. Ако имате време в някоя дъждовна заран, пробвайте и лазаня от тиквички.

Винаги можете да извършите и положителната остаряла мусака от тиквички и отново да ви заухае на бабината къща, а в случай че желаете сурови – тиквичките, нарязани до бистрота, са чудесни и като салата с бяло сирене, копър, зехтин, лимон и ядки.

Вижте кои предписания съм подбрала през днешния ден. 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР