Тиквата е един от най-полезните зеленчуци. Тя ни радва с

...
Тиквата е един от най-полезните зеленчуци. Тя ни радва с
Коментари Харесай

Ако искате да съхраните ТИКВАТА до пролетта, направете ето ТОВА

Тиквата е един от най-полезните зеленчуци. Тя ни радва с наличието си най-много през есента. Мнозина от нас обаче се пробват да я запазят за колкото се може по-продължително време, тъй че да се възползват на макс от всичките потребни свойства на този плод.

Как вярно се съхранява тиквата?

Една от аргументите, заради които тиквата изгнива по време на предпазване, е грешките, които позволяваме още при прибирането на самата годишна продукция.

Много е значимо човек да знае, че когато тиквата се прибира за предпазване, тя не обича внезапните температурни промени. Това може доста да повлияе на качеството на плода през идващите дни, седмици или месеци.

Тиквата се прибира, когато цветът й е в действителност кондензиран, а обвивката – твърда. Това е най-подходящото време за събирането на реколтата. Имайте поради, че зеленчукът не е податлив да оцелее на температура, която е по ниска от -5 ° C.

Винаги, когато желаете да отделите тиквата от стъблото, използвайте остра ножица и оставяйте дребна опашка. Ако плодът няма рани, вероятността да се скапе на по-късен стадий понижава.
 Най-вкусният десерт с тиква Най-вкусният десерт с тиква
Вкусна, ароматна, потребна, витаминозна, тиквата е естествен подарък, който доста би трябвало да ценим. Тя не е претенциозна, във връзка с при...

Ако ви се постанова да транспортирате по някакъв метод тиквата до мястото, където ще я съхранявате, наложително се погрижете да има мека постелка, тъй че плодът да не се нарани.

Помещението, където ще съхранявате събраните тикви, би трябвало да е с мокрота не повече от 90 % и температурата не трябва да е повече от 28 ° C.

Това са съвършените условия за съхранението на тикви. Ако желаете да запазите плодовете за оптимално дълъг интервал от време, просто направете това и си осигурете вкусна и потребна храна за през зимата.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР