Тикток звездата Йоан-Петър призовава децата да четат книги и да

...
Тикток звездата Йоан-Петър призовава децата да четат книги и да
Коментари Харесай

Тик-ток звездата Йоан-Петър към младите: Четете повече!

Тикток звездата Йоан-Петър приканва децата да четат книги и да развиват фантазията си, а освен да гледат клипчета в мрежата. Това се случи по време на премиерата на детския разказ „ Чочо Мозъка и вълшебния айфон ” от Асен Сираков. Изместват ли умните устройства и обществените мрежи книгите, и какво мислят подрастващите за четенето, вижте в идващия репортаж.

Новият детско- младежки разказ „ Чочо Мозъка и вълшебният айфон ” припомня на модерна версия на приказките за златната рибка и вълшебната лампа на Аладин. В националната библиотека увлекателната история, написана от Асен Сираков, показа тикток звездата Йоан- Петър.  Въпреки, че е кумир на младежите в ТикТок, той е уверен, че единствено обществените мрежи и цифровото пространство не са задоволителни, с цел да се образоваш и да се развиваш.

 
Като цяло е хубаво всички да четем, да се образоваме и да развиваме нашето въображение, защото има доста книги, които са визуализирани, гледали сме филми, само че е по-различно, тъй като книгата, когато човек я чете, има въображение. И има доста огромно значение – примерно разказано е някаква картина, примерно: пътечка, водопад, птици...но на всеки в съзнанието му излизат разнообразни птици и пътечки - каменна, дървена, по този начин че много стимулира въображението и доста значимо - обогатява речника, аз откогато чета съществено, си усъвършенствах доста моя речник! Благодаря на Асен Сираков, неповторим човек, за мен беше чест да се срещна с него!
Йоан – Петър, инфлуенсър и тиктокър

Фантастичната история за деветгодишния Чочо, по прякор Мозъка и неговият вълшебен телефон, който сбъдва и най-невероятните му стремежи, в действителност не предизвика единствено децата.

 
Което напълно не значи, че книгата не може да бъде четена и от по-възрастни! Искам да благодаря на безусловно всички, че сте тук, тъй като последната книга, която съм написал, претендира да е литература!
Асен Сираков, публицист

Тийнейджърите считат, че четенето е доста значимо и че цифровите устройства не би трябвало да дефинират напълно живота ни.

 
Тази книга  за вълшебния айфон, който може да прави всичко,  … версия на лампичката на Аладин…Ако се прекалява с цифровите устройства,  накрая ще се изгубят книгите въобще и хората няма да ги четат!
Калоян, възпитаник
Ние сме доста на телефоните…, а би трябвало да четем доста книги, тъй като е доста хубаво!
Анна-Мария, ученичка

През какви инциденти минава Чочо, който с „ едно тракване на пръсти “ получава всичко, което си пожелае и настава ли епохата, когато високите технологии и изкуственият разсъдък ще завладяват човечеството, са част от въпросите в книгата.

 
Тази книга е доста подобаваща за Коледа, тъй като в самата нея се изяснява когато децата си вършат свои фантазии и стремежи, да знаят по какъв начин да си подредят своето предпочитание, тъй че то да се реализира. Да не желаят неща, които са неосъществими или носят след себе си последици, които никой след това не може да ги промени! Един съвременен разказ с красиви илюстрации на Неда Ангелова!
Делян Илиев, издател

Децата не стопират да чакат дарове и чудеса по празниците, само че знаят, че вълшебни телефони има единствено в приказките.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР